avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie la decizia din camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie la decizia din camera preliminara

Buna dimineata,cum pot sa fac contestatie la decizia din camera preliminara data de tribunal si unde trebuie sa o depun,eventual daca imi dati un model si in cate zile de la comunicare.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: SAM2017 , utilizator 15:03, 31 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestația împotriva încheierii de cameră preliminară se formulează în 3 zile de la comunicare și se depune la instanta a cărei încheiere se contestă .
Articolul 347 Cod procedură penală
Contestația
(1) În termen de 3 zile de la comunicarea încheierilor prevăzute la art. 346 alin. (1)-(4^2), procurorul, părțile și persoana vătămată pot face contestație. Contestația poate privi și modul de soluționare a cererilor și a excepțiilor.
(2) Contestația se judecă de către judecătorul de cameră preliminară de la instanța ierarhic superioară celei sesizate. Când instanța sesizată este Înalta Curte de Casație și Justiție, contestația se judecă de către completul competent, potrivit legii.
(3) Contestația se soluționează în camera de consiliu, cu citarea părților și a persoanei vătămate și cu participarea procurorului. Dispozițiile art. 345 și 346 se aplică în mod corespunzător.
(4) În soluționarea contestației nu pot fi invocate sau ridicate din oficiu alte cereri sau excepții decât cele invocate sau ridicate din oficiu în fața judecătorului de cameră preliminară în procedura desfășurată în fața instanței sesizate cu rechizitoriu, cu excepția cazurilor de nulitate absolută.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Despre ce este vorba mai exact? Plangere impotriva solutiilor de neurmarire/netrimitere in judecata sau procedura in camera preliminara art. 342 c.p.p si urm.?
Buna ziua!

Aveti termenul scris pe sentinta si se depune la Tribunal.

Cu stima.
Buna ziua, cu privire la contestatie impotriva incheierii judecatorului de camera preliminara cu privire la respingerea exceptiilor formulate in cadrul sedintei .In calitate de parte vatamata, am formulat plangere la judecatorul de camere impotriva solutie de clasare data de procuror si mentinuta de prim procuror. (art.340 CPP) In procedura de camera preliminara am formulat cererii si exceptii pe care mi le-a respins motivand

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacata o hotarare a camerei preliminare din ianuarie 2015 de catre persoana vatamata si partea civila ? rrocambole rrocambole CUM POATE FI ATACATA O HOTARARE A CAMEREI PRELIMINARE DIN IANUARIE 2015 DE CATRE PERSOANA VATAMATA SI PARTEA CIVILA ? Doresc sa precizez ca in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara-decizia este definitiva daca nu depun exceptii mezgageza mezgageza intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)