avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala pt stabilirea contributiei ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala pt stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate anul 2012

buna ziua.recent am primit de la anaf o decizie de impunere de plata pentru venituri in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit,din activitati de natura celor prevazute la art.52,alin (1)lit b-d si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art 13 lit e.
intrebarea mea este-cine are obligtia sa plateasca suma calculata,in conditiile in care in anul 2012 omisiunea a apartinut asociatiei judetene de fotbal?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: insomniak74 , utilizator 13:35, 11 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul asocierilor dintre o persoana juridica si o persoana fizica, obligatia tinerii contabilitatii si a calcularii si virarii tuturor taxelor si impozitelor revine persoanei juridice.
Problema dvs e delicata insa, pentru ca la acea vreme era optionala retinerea la sursa, deci asociatia nu avea obligatia retinerilor la sursa decat daca era prevazut expres in contract.
Si chiar daca ar fi fost si nu a retinut, obligatia platii acum v-ar fi revenit tot dvs, pentru ca persoana juridica e doar platitorul, nu si suportatorul de drept al sarcinii fiscale. Iar o eventuala reclamatie se solda cu cel mult o amenda pentru ei.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
adema1980, utilizator
multumesc pentru raspuns.eventuala reclamatie unde se poate depune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit lichidare legea 31/1990 iondumitru5 iondumitru5 În cazul unei societăţi comerciale aflate în lichidare pe legea 31/1990, societate în cadrul căreia există o hotarare AGA de repartizare pe cote părţi ... (vezi toată discuția)
Ce impozit se opreste la sursa producatorilor agricoli? furioso_pechea@yahoo.com furioso_pechea@yahoo.com AM INTELES CA TREBUIE OPRIT PE LANGA 2% SI 5,5 % C.A.S. PRODUCATORILOR AGRICOLI CARE VAND CEREALE PE BORDEROU? (vezi toată discuția)
impozit productie agricola la persoane fizice neautorizate elenascurt elenascurt Sunt o persoana fizica neautorizata care am o suprafata de teren arabil , dupa care am predat la FNC o cantitate de porumb boabe. Am constatat ca mi-au retinut ... (vezi toată discuția)