avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune fara partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune fara partaj

Buna ziua,multumesc pentru orice informatie.Am deschis succesiunea in instanta fiindca au existat disensiuni intre noi -fratii inca de la inceput. Ne-au revenit anumite cote fiecaruia,eu ramanand in imobi(casa+teren 500m).Am mers la mediator sa ne intelegem in privinta partajului.Am ajuns la intelegere dupa care la o ora diferenta s-au razgandit dupa ce semnasera.( suntem 3frati).Acum cei doi frati care au casa lor vir o sulta mai mare decat ne-am inteles la mediator si ma ameninta ca ei vin in cota lor parte sau isi baga chirias.Mentionez ca imobilul nu poate fi partajat este tip vagon cu 3 metri teren in fata casei- alee de mers. Stiu ca si ei au dreptul dar vor ca eu care am initiat succesiunea in tribunal sa merg la tribunal sa fac partajul sau sa le dau sulta pe care o cer ei.Din plata la tribunal pt succesiune eu nu am recuperat nimic din banii care i-am dat pt succesiune ,credeam confirm cotelor mostenite,acum nu am bani sa fac partajul sa platesc eu tot.Ei spun ca nu trebuie sa se duca in tribunat ca au cotele respective si ca vine sa-si ia dreptul.Pot intra peste mine atata timp cat eu locuiesc in imobil de cand este construit,am cota mai mare decat a celor doi frati,nu este facut partajul fiindca ma ameninta mereu si au fostde m-au reclamat la politie ca nu le permit accesul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: vioric , utilizator 11:44, 12 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dumneavoastra doriti IESIREA din INDIVIZIUNE.
Va sfatuiesc ca, fie solicitand un ajutor public judiciar, fie imprimutandu-va, sa deschideti in instanta actiunea pentru iesirea din indiviziune.
Va trebui sa solicitati imobilul in materialitate, sa solicitati o expertiza evaluatorie si sa va obligati la plata sultelor.
(De obicei evaluarile sunt mai mici decat sumele din grila notarilor asa ca s-ar putea sa platiti mai putin decat voiau fratii)
Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire giulia84 giulia84 Buna ziua,am avut un proces pentru dzbaterea mostenirii dupa tata,(noi fiind 4 fratii si mama,) am dezbatut-o in tribunal in care 2 din frati nu sau ... (vezi toată discuția)
Se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord? serena_20 serena_20 sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate? :( (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu mai multi proprietari silvyanna silvyanna Buna seara, suntem 3 frati si as vrea sa stiu daca vreunul dintre noi poate sa vanda partea lui de teren daca nu am iesit din indiviziune (vezi toată discuția)