avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducător neautorizat/PFA
Discuție deschisă în Traduceri

Traducător neautorizat/PFA

Bună ziua!
Aș dori să aflu dacă pot deveni traducător neautorizat și PFA în cazul în care am avut parte de o pregătire universitară (licență) în traduceri? De fapt nu aș dori să fiu chemată la tribunal pentru traducere sau interpretare, de aceea nu aș dori să fiu autorizată de către Ministerul Justiției. Insă aș dori să lucrez cu o altă persoană PFA din străinătate și ca lucrurile să fie legale. Mă poate lămuri cineva, vă rog, care sunt procedurile și posibilățile exact, precum și dacă este posibilă o astfel de colaborare în străinătate? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Brigitta N , utilizator 19:21, 11 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti diploma universitara de traducator puteti merge la Registrul comertului si infiinta un PFA pentru traducator. Autorizarea ca traducator in instante/ parchete de catre MJ este diferita.
Dupa obtinerea certificatului de inregistrare PFA, a certificatului constatator si a declararii activitatii la ANAF puteti presta activitatea.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila traducator- fara activitatea din art 2 din l178/97- min justitiei Lu-Ann Lu-Ann Buna ziua, Va rog, poate este cineva care sa ma indrume,deoarece nu sunt sigura de un lucru. Sunt absolventa franceza-romana si,de curand, m-am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitatea de traducator nkalman nkalman In speranta ca ma indruma cineva... Daca un traducator autorizat de MJ doreste sa presteze si alte traduceri neautorizate, din diverse domenii, catre ... (vezi toată discuția)
Freelance translating cmihail cmihail Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat destul de mult pe acest subiect, insa am ramas cu doua nedumeriri: 1. Prestarea in mod independent de servicii de ... (vezi toată discuția)