avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce pot sa fac?

Sufar de artroza bilaterala la solduri, la genunchi, si coloana vertebrala si drept consecinta a acestora, s-a complicat si cu scolioza si lordoza. In consecinta nu pot sa merg mai mult de 50-60 de m, merg cu baston, urc cu greu scara, nu pot urca in mijloacele de treansport in comun si nu pot sa-mi fac cumparaturile si unele treburi casnice. Locuiesc singura si sunt pensionata de invaliditate gradul III. MI-am depus dosar pentru incadrarea in grad de handicap in iulie, iar comisia a stabilit in OCTOMBRIE ca nu ma incadrez in nici un grad de handicap. Oare nu inteleg eu ce inseamna `handicap`? Sau se bazeaza pe faptul ca nu voi fi in stare sa umblu prin tribunale pentru a-mi castiga dreptul la un loc de parcare aproape de obiectivul la care am treaba. Mentionez ca artroza este una dintre cele mai scumpe boli. (medicamente scumpe si necompensate, fizioterapie compensata partial si teoretic, drumuri pe care le pot face numai cu taxiul, in caz de nevoie, etc).
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:29, 12 Octombrie 2017
Aveți dreptul să faceți contestație în termen de 30 de zile de la comunicarea răspunsului, la Tribunal, la Instanța de Contencios Administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata, nu s-a aprobat cererea pentru pensie de invaliditate. pot beneficia de o indemnizatie sociala? andika andika Buna ziua! Ma numesc Andreea am 31 de ani de mai multi ani sunt cam bolnavicioasa dar de anul trecut mi s a agravat sanatatea,In octombrie am fost ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor cu handicap accentuat zdanut zdanut Legea nr.448/2006 art.10 spune : Persoanele cu handicap beneficiază de asistenţă medicală gratuită, inclusiv de medicamente gratuite, atât pentru ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Mathushalem Mathushalem Va rog sa ma lamuriti, in masura in care acest subiect va este cunoscut, daca o persoana de 26 de ani care sufera de cancer al sanului, operat prima oara in ... (vezi toată discuția)