avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Credit rata fixa sau variabila
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Credit rata fixa sau variabila

Buna,

Domeniul meu de activtatea este cu totul altul si nu ma pricep la economie. De asta m-am gandit sa cer ajutorul unor specialisti. :)

Foarte pe scurt, am gasit o casa pe care doresc sa o cumpar cu credit imobiliar. Am in prezent un credit pe 20 de ani luat in urma cu cativa ani, rata e mica, putin peste 100 de euro, deci nimic complicat. Acum insa am gasit o casa cu o oferta destul de buna (nu doar la pret cat si la alte aspecte care sunt importante pentru mine si familia mea) si am vrea sa o cumparam. Aici apare intrebarea:

— Rata fixa sau rata variabila?

E vorba de vreo 60.000 de euro pe care as avea nevoie sa ii scot, pentru 30 de ani, insa fiind PFA suma care se ia in considerare pentru calcule e mai mica decat veniturile reale.

Imi puteti spune, cei care aveti o imagine mai generala si intelegeti mai bine economia, care varianta ar fi mai potrivita pentru mine?

Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 23:41, 11 Octombrie 2017
Pai normal ar fi Credit cu rate fixe...V-ar asigura ca nimic nu se schimba binenteles in afara de fluctuatia euro. Cred ca atata timp cat jegul de Isarescu va locui la Banca nationala nu vom vedea o dobanda occidentala mica

Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale - dobanda fixa versus dobanda variabila...un sfat, va rog! carmenbucur carmenbucur Va solicit o sugestie in urmatorul caz: Intentionez sa imi refinantez 2 credite , anume: un credit (deja refinantat...dar in conditii cam dezavantajoase,a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 50/2010 LAZAR GELU LAZAR GELU INERPRETAREA ORDONATEI PRIVIND MARJA FIXA Buna ziua am contactat in 2005 un credit ipotecar in lei ... (vezi toată discuția)
Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)