avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Atragerea raspunderii asociatilor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Atragerea raspunderii asociatilor

Buna seara!
Imi poate da si mie cineva un sfat in legatura cu falimentul unei firme?
Concret,am fost asociata intr-o firma impreuna cu un prieten al sotului meu iar sotul era administrator iar aici vreau sa fac precizarea ca implicarea mea era formala,de firma se ocupa sotul ca si administrator impreuna cu prietenului,eu neavand nici=o participare la activitatea firmei,contracte,tranzactii,etc!. Societatea a intrat in insolventa iar in primavara a fost declarat falimentul si am fost citata de catre instanta sa ma prezint in luna noiembrie in vederea atragerii raspunderii patrimoniale. Pe langa faptul ca nu stiu absolut nimic despre activitatea firmei mai e o problema!! Asociatul lui a facut niste nereguli iar sotul a facut un denunt pentru acestea la DNA si este in curs de cercetare! Nu stiu ce sa fac? Sa ma prezint? Sa ma prezint si sa spun ca nu stiu nimic? Sa ma prezint si sa spun ca e un doasar in lucru la dna?Dar daca spun asa il pun in garda pe asociatul lui iar de la dna mi sa spus sa nu spun nimanui de cercetare si denunt!
Care e varianta cea mai buna?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mirela_20080 , utilizator 23:05, 16 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua
Sunt citata sa ma prezint in fata instantei! Sa fac o intampinare si sa o depun la dosar inainte de termenul la care trebuie sa ma prezint? Sau o depun cand ma prezint acolo?
Va multumesc
Buna seara
Imi puteti spune care e onorariul pentru a-mi redacta aceasta intampinare? Si daca dupa ce o depun si e necesar sa ma prezint in instanta,imi puteti spune onorariul pentru a ma asista in conditiile in care nu am de spus decat ca eu nu cunosc nimic din activitatea firmei si ca de tot ce inseamna administrare se ocupa asociatul si sotul meu care era administrator?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragere raspundere patrimoniala mirela_20080 mirela_20080 Buna seara! Imi poate da si mie cineva un sfat in legatura cu falimentul unei firme? Concret,am fost asociata intr-o firma impreuna cu un prieten al sotului ... (vezi toată discuția)
Administrator firma faliment Alex4666 Alex4666 Bună ziua, sunt administrator și asociat unic.la o firma(doar cu numele, de ea se ocupa părinții mei) și am decis sa o bagam în faliment (Datorii de ... (vezi toată discuția)
Asociat s.r.l. marius_80 marius_80 As vrea sa aduc in discutie un aspect rar gasit si la fel de rar documentat atat in legislatie cat si in spete , relatat succint astfel: \\\" La ... (vezi toată discuția)