avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator firma faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator firma faliment

Bună ziua, sunt administrator și asociat unic.la o firma(doar cu numele, de ea se ocupa părinții mei) și am decis sa o bagam în faliment (Datorii de peste 100.000 de lei la stat). Am doua întrebări.
1. Pot fi pus de către autoritățile fiscale sa plătesc datoriile, sau o parte din ele, ca și persoana fizica?
2. O sa mai pot deschide o firma pe numele meu în viitor?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:07, 13 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Întrebarea mea era daca voi putea deschide un alt SRL, peste o anumita perioada de timp (1-5 ani) pe o nișă diferită.
Vi se poate atrage răspunderea în calitate de administrator dar pentru asta este nevoie să se dovedească că ați contribuit la insolvența firmei. În cazul atragerii răspunderii veți răspunde cu întreaga avere.
Dacă nu vi se va atrage răspunderea sau nu se va cere asta (deci nu veți avea fapte în cazierul fiscal) veți putea fi asociat într=o altă firmă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Insolventa unui srl -singurul creditor finantele 10001idei 10001idei In anul 2008 am deschis cu 2 asociati un srl -neplatitor de tva. Pe acesta firma nu am cumparat nimic (nici macar un creion )-ea fiind prestatoare de srvicii ... (vezi toată discuția)