avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita administrator pt datorii fiscale?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita administrator pt datorii fiscale?

am un srl care datoreaza 100.000 RON-impozit pe profit /tva+penalizari si am primit o somatie de plata de la Adm.Financiara,probabil va urma poprirea pe cont.Nu am bani in cont, nu mai desfasor nici o activitate de la inceputul anului 2009 si nu am bunuri pe firma.Eu in calitate administrator am pe numele meu diverse bunuri ,ar fi indicat sa imi vand proprietatile?In ce conditii administratorul/asociatul poate fi executat silit cu bunurile personale pentru aceste datorii ale societatii, desi nu am auzit ca vreunui patron/administrator/asociat sa ii fi fost vandute bunurile personale pentru a-si achita impozitele.Care mai este notiunea de SRL in aceste conditii??
Cel mai recent răspuns: mihaela vasilescu , utilizator 10:36, 11 Noiembrie 2009
Mai intai SRL-ul trebuie sa intre in insolventa si dupa aceea in faliment , iar daca lichidatorul o sa constate ca administratorul firmei a fost de rea credinta o sa treaca suma asta la cazierul fiscal al administratorului .
vinde firma
m-am gandit deja la asta dar am inteles ca se face o analiza a datoriilor si daca acestea sunt anterioare vanzarii raspunderea este tot a fostului adm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea falimentului in cazul unei firme ContSters42478 ContSters42478 Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de ... (vezi toată discuția)
Insolventa_riscurile administratorului nicoleta_85 nicoleta_85 Buna ziua, as dori sa stiu ce poate pati administratorul unui SRL (este si asociat unic) atunci cand Adm. Finantelor Publice a depus cerere de declansare a ... (vezi toată discuția)
Recuperare imobil de la o societate in insolventa cardase cardase Cum se poate recupera imobilul unei societati comerciale srl intrate in insolventa.Exista vreo posibilitate ca fostul administrator al societatii in cauza sa ... (vezi toată discuția)