avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa_riscurile administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa_riscurile administratorului

Buna ziua,

as dori sa stiu ce poate pati administratorul unui SRL (este si asociat unic) atunci cand Adm. Finantelor Publice a depus cerere de declansare a procedurii falimentului pentru suma de X lei si SRL-ul intradevar datoreaze acea suma.

Ce i se poate intampla administratorului?

Poate formula o cerere de amanare pt a-si angaja un avocat?

daca firma nu are bunuri, dar administratorul, ca pers fizica, are bunuri pe numele sau i se pot urmari aceste bunuri in scopul satisfacerii creantelor??

multumesc
Cel mai recent răspuns: claudiaaydogan , utilizator 14:45, 2 Martie 2010
buna ziua!
nu sunt de specialitate, dar sunt in aceeasi situatie...firma la care lucrez, srl, cu asociat unic a intrat in insolventa, procedura inceputa tot de adm financiara...in prima faza se face o declaratie ca srl-ul nu are bunuri mobile sau imobile...administratorului nu i se pot ataca bunurile luate pe pesoana fizica decat intr-o ultima faza daca se poate face cumva legatuta intre bunurile respective si faptul ca srl-ul administrat de persoana respectiva nu si-a platit darile catre stat. dar depinde foarte mult de situatie, de suma despre care este vorba si de lichidator.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita administrator pt datorii fiscale? mihaela vasilescu mihaela vasilescu am un srl care datoreaza 100.000 RON-impozit pe profit /tva+penalizari si am primit o somatie de plata de la Adm.Financiara,probabil va urma poprirea pe ... (vezi toată discuția)
Radiere cu datorii cela_relly cela_relly Buna ziua. Am un SRL , suntem 2 administratori cu drepturi egale si am depus actele pentru radiere. Catre stat nu avem datorii. Datoriile sunt pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Executare silita karlasofia karlasofia buna ziua, O interprindete individuala care se afla in procedura de faliment are mai multe datorii catre diversi furnizori si anaf, Exista infiintate mai ... (vezi toată discuția)