avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de vanzare cumparare auto

Cum pot sa anulez un contract de vanzare cumparare auto? Contractul nu a fost avizat de nici un organ fiscal: nici al vanzatorului nici al cumparatorului. S-a facut contractul, vanzatorul a luat banii, cumparatorul a luat masina, urmand ca vanzatorul sa duca contr la organul fiscal coresp domicilului si a[poi sa il dea si cumparatorului sa il inreg la org sau fiscal. Cumparatorul si vanzatorul sunt din localitati diferite.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 15:47, 12 Octombrie 2017
Contractul de vanzare cumpare auto nu trebuie sa fie avizat de autoritatile mentionate
Contractul de vanzare cumparare reprezinta documentul care materializeaza actul de vointa al vanzatorului pe de o parte si al cumparatorului pentru tranzactionare vehicul
Documentul de tranzactionare bun mobil se realizeaza cate 1 exemplar pentru fiecare parte vanzator si cumparator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este motivația dvs pentru a anula contractul de vânzare cumparare? Sunteți vânzătorul sau cumpărătorul?

Daca sunteti cumparatorul puteti introduce o actiune in garantie contra viciilor ascunsevin termen de 6 luni de la cumparare


O asmenea actiune poate imbraca 2 forme intre care se poate alege : actiunea redhibitorie si actiunea estimatorie. Prima coincide cu terminarea, cu rezilierea contractului. Atunci vanzatorul va fi obligat sa returneze pretul, iar cumparatorul va fi obligat sa returneze bunul. Cea de-a doua coincide cu o reducere a pretului in functie de gravitatea viciilor constatate. Alegerea intre aceste 2 actiuni poate interveni oricand si pe intreaga durata a procesului.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare auto Bora Irina Bora Irina Cum pot sa anulez un contract de vanzare cumparare auto (vezi toată discuția)
Teren cu vicii ascunse Apavaloaie Ovidiu Apavaloaie Ovidiu Buna ziua,recent am cumparat un teren ca ulterior nevoit sa obtin avizele in vederea construiiri am aflat ca pe sub parcela cumparata trec 3 conducte de ... (vezi toată discuția)