avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adăugare coproprietar în actul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adăugare coproprietar în actul de vânzare-cumpărare imobil

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie si sa imi spuneti care este cea mai putin costisitoare solutie pentru a adauga inca o persoana in titlul de proprietate al unui imobil. Momentan exista un singur proprietar in actul de vanzare-cumparare si as vrea sa mai adaug pe cineva.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:14, 12 Octombrie 2017
Nu se poate.
Doar cumparatorul poate instraina mai departe o cota din imobil, unei alte persoane.
Pai eu as fi proprietarul. Eu vreau sa instrainez 50% din imobil catre alta persoana. Cum se procedeaza pe mai departe?
Va adresati unui birou notarial si solicitati un contract de vanzare cumparare pentru cota de 1/2 parti din imobil.
Acolo veti obtine toate informatiile privind documentele necesare.
Multumesc foarte mult!
Primiti si bani pe cota aia? Care e motivatia? Caci poate faceti alt act, nu vanzare.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unui al doilea proprietar in actele de proprietate ale unui imobil Monica68 Monica68 Buna dimineata, As fi recunoscatoare daca mi-ati putea clarifica procedura prin care, avind o proprietate cumparata pe numele meu in 2007, pot adauga o alta ... (vezi toată discuția)