avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adaugarea unui al doilea proprietar in actele de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adaugarea unui al doilea proprietar in actele de proprietate ale unui imobil

Buna dimineata,

As fi recunoscatoare daca mi-ati putea clarifica procedura prin care, avind o proprietate cumparata pe numele meu in 2007, pot adauga o alta persoana ca, co-proprietar cu drepturi egale.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 12:22, 24 August 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pornind strict de la ceea ce ati scris, nu se poate „adauga” pur si simplu un alt proprietar, dar puteti incheia un contract de vanzare-cumparare sau de donatie pe cota de 1/2.
Multumesc pentru clarificarea optiunilor; Cea de vinzare cumparare o vazusem si eu, as vrea insa sa stiu care din cele doua optiuni este mai rapida, mai simpla si in acelasi timp mai ieftina. Instinctiv, presupun ca cea de donatie a 1/2 parte, insa tot as aprecia un raspuns detaliat cu pasi de urmat si acte necesare.
multumesc oricum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, cea cu donatia poate fi mai ieftina - in functie de gradul de rudenie intre donator si donatar se poate evita plata impozitului care este obligatoriu in cazul vanzarii, insa taxele notariale raman aceleasi.
Cat priveste durata, este aceeasi si la vanzare si la donatie.
NB Daca doriti sa vindeti sotului, nu veti putea intrucat vanzarea intre soti e interzisa, prin urmare ramane doar posibilitatea donatiei.
Pasii de urmat: apelati la un notar public, el va face tot restul si va va informa cu exactitate si asupra taxelor/costurilor.
Acte necesare: vi le va spune notarul (in principiu: titlul de proprietate asupra imobilului, incheierea de intabulare, copie CI donator+donatar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort! darkone darkone Buna seara, Am stabilit de comun acord cu sotul meu sa nu mai continuam casnicia, precizez ca avem un copil minor(3 ani) si suntem casatoriti de 4 ani.Noi in ... (vezi toată discuția)
Donatia revocata de contractul de vanzare cumparare ContSters57493 ContSters57493 Poate fi revocata donatia facuta de catre singurul parinte supravietuitor catre unul dintre copii printr-un contract de vanzare cumparare incheiat cu celalalt ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere sau contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct???? ContSters67900 ContSters67900 Buna ziua, Am in proprietate un apartament ipotecat pt un credit bancar, imobil obtinut in urma unui partaj. In acest imobil eu nu mai locuiesc de mult timp ... (vezi toată discuția)