Buna seara,
Am stabilit de comun acord cu sotul meu sa nu mai continuam casnicia, precizez ca avem un copil minor(3 ani) si suntem casatoriti de 4 ani.Noi in prezent locuim intr-un apartament cumparat ca bun comun in luna iunie 2011, banii au venit in urma vanzarii altui apartament bun comun, dar care bani au fost initial din vanzarea unei garsoniere a sotului meu proprietate detinuta inaintea casatoriei.Noi in principiu am stabilit ca sa ramana copilul in ingrijirea mea si eu sa raman in acest apartament, insa ....dorinta din partea sotului si a mea este de a face in asa fel incat apartamentul sa ii ramana copilului nostru fara a avea nici o alta persoana drepturi asupra lui.Intrebarile mele sunt urmatoarele; care este posibilitatea si prin ce act se poate face trecerea apartamentului pe numele copilului sau care sunt mai bine spus optiunile cu aceasta proprietate in urma unui partaj,eu ce drept am si care este calea cea mai ieftina si rapida a divortului.
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!
Calea cea mai rapida (nu stiu daca si mai ieftina!?!?) este la notar sau la primarie.
Apartamentul respectiv constituie bun comun; se face partajul; iar la momentul in care copilul va devni major (va avea 18 ani!) veti putea sa ii vindeti acestuia apartamentul.
puteti divorta la notar sau in instanta . In instanta e mai ieftin daca nu aveti nevoie de avocat, la notar e mai scump ( in jur de 500 lei), dar e mai rapid ( vreo 45 de zile pana obtineti certificatul de divort).
Pana la divort, ii puteti dona sau vinde copilului( aveti nevoie de un procurator de fonduri si un curator), in cazul asta nu mai faceti partaj.
Sau puteti face partaj si partea de 50 % cat i s-ar cuveni sotului, sa i-o vanda/ doneze copilului ( prin reprezentant)
Donatie
ContSters359971
Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Partaj
madi1206
Buna ziua! Din nou :rolleyes:
Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)