avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu neplatit loc de munca fractiune de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu neplatit loc de munca fractiune de norma

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema

Angajatorul (institutie bugetara) la care lucrez fractiune de norma (4h) nu mai vrea sa imi plateasca concediul de odihna avand in vedere ca lucrez la o alta institutie de stat cu norma intreaga (norma de baza).
Face acest lucru in baza HG 250/08.05.1992 art. 3 pct. (1).

As vrea sa stiu daca nu cumva mi se inalca un drept avand in vedere prevederile din Codul Muncii
-art. 145 durata minima a concediului de odihna anula este de 20 zile lucratoare
-art. 144 dreptul la concediul de odihna anual platit este garantat tuturor salariatiilor , acest drept nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari
- in definitia salariatului intra si acela care lucreaza prin cumul de functii (art. 35)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 12 Octombrie 2017
HG 250/1992 are caracter de norma speciala care se aplica cu prioritate in sectorul bugetar.
Asta inseamna ca are prioritate in fata Codului Muncii sa inteleg?
Multumesc
Intr-adevar, in sectorul bugetar se aplica cu prioritate - pentru personalul contractual - HG 250/1992

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna AlexandraVirginia AlexandraVirginia Buna ziua. Am doua contracte individuale de munca, unul cu norma intreaga (privat) si al doilea cu fractiune de norma (stat- intr-un liceu), pe perioada de 9 ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concediu gianina mariana gianina mariana va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti despre dreptul de programare a concediului de odihna in domeniul bugetar .Poate institutia la care lucrez sa imi ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihnă stat+privat FinlandDream FinlandDream Va rog sa -mi spuneti ce se intâmplă în cazul în care CIM-ul de baza este la privat și cumulez la stat? Voi primi banii pentru CO de la stat? (vezi toată discuția)