Buna ziua. Am doua contracte individuale de munca, unul cu norma intreaga (privat) si al doilea cu fractiune de norma (stat- intr-un liceu), pe perioada de 9 luni din 12. De curand am fost solicitata sa semnez o hartie prin care ma oblig sa restitui niste bani care mi s-au acordat la sfarsitul contractului indiv de munca pentru zile de concediu de odihna pe care nu le efectuasem. Motivatia acestei hartii este HG 250/1992 care spune ca nu am dreptul la CO daca am cumul de ore. Din cate inteleg eu aceasta HG este contrazisa de legea 53/2003 care nu mai vb de functie de baza ci de cim cu norma intreaga si cu norma partiala. Eu nu inteleg despre ce cumul de ore vorbesc pentru ca cele doua institutii in care lucrez nu au absolut nici o legatura. Intrebarea mea este daca eu trebuie sa restitui acesti bani si daca eu chiar nu am dreptul la concediu de odihna decat de la norma intreaga, asa cum sustine inspectoratul. Ulterior am observat ca in noul cim pe care l-am semnat cu liceul, pe fractiune de norma , imi este interzis concediul de odihna, conform unui contract colectiv de munca. Este legal asa ceva? Va multumesc!
Art. 144 C.mun.
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.