avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua. Am doua contracte individuale de munca, unul cu norma intreaga (privat) si al doilea cu fractiune de norma (stat- intr-un liceu), pe perioada de 9 luni din 12. De curand am fost solicitata sa semnez o hartie prin care ma oblig sa restitui niste bani care mi s-au acordat la sfarsitul contractului indiv de munca pentru zile de concediu de odihna pe care nu le efectuasem. Motivatia acestei hartii este HG 250/1992 care spune ca nu am dreptul la CO daca am cumul de ore. Din cate inteleg eu aceasta HG este contrazisa de legea 53/2003 care nu mai vb de functie de baza ci de cim cu norma intreaga si cu norma partiala. Eu nu inteleg despre ce cumul de ore vorbesc pentru ca cele doua institutii in care lucrez nu au absolut nici o legatura. Intrebarea mea este daca eu trebuie sa restitui acesti bani si daca eu chiar nu am dreptul la concediu de odihna decat de la norma intreaga, asa cum sustine inspectoratul. Ulterior am observat ca in noul cim pe care l-am semnat cu liceul, pe fractiune de norma , imi este interzis concediul de odihna, conform unui contract colectiv de munca. Este legal asa ceva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 24 Ianuarie 2019
Art. 144 C.mun.
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Prin urmare,clauza din c.c.m. trebuie anulata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neplatit loc de munca fractiune de norma ContSters377950 ContSters377950 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema Angajatorul (institutie bugetara) la care lucrez fractiune de norma (4h) nu mai vrea sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Lilut Lilut Lucrez cu norma intreaga.De curand o colega a nascut si am facut un contract de munca individual cu timp partial de 2 ore pe zi.Pt acest contract ni s-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna carmen gusa carmen gusa Buna ziua, lucrez intr-o firma unde programul de lucru este astfel;doua zile lucram 16 ore iar doua zile le avem libere, netinandu-se seama ca e sambata sau ... (vezi toată discuția)