daca eu scriu si semnez chitante si un angajat incaseaza banii si fuge, ce vina am eu?
se stie ca eu le scriu, iar ei le iau si merg la clientii lor pt a incasa bani.
de ce politia vrea sa-mi ia si mie declaratie?
sunt obligata sa semnez ceva?
Ce inseamna ? La prima vedere, din punct de vedere legal, cel ce emite chitante (in speta tu) se presupune ca incaseaza si banii respectivi, deci e normal ca politia sa-ti ceara sa dai o declaratie! Ai insa mare grija ce scrii in declaratie pt. ca aceasta te poate disculpa sau din contra te poate acuza. Oricum, cheia spetei este acest !!! Daca exista declaratii sau martori dispusi sa declare in acest sens, atunci este o.k. - insa daca nu exista asa ceva, atunci ai o mare problema si trebuie sa-i cauti sau daca ii stii, atunci trebuie doar sa-i convingi sa spuna ce stiu!
situatia e urmatoarea: asa se procedeaza la noi, cineface facturi, face si chitantele, le semneaza , le stampileaza si le da celor care incaseaza banii de pe teren. asta se stie, de la patroni pana la ultimul angajat. deci putea sa le scrie oricine, ideea e sa nu plece din firma nescrise sau nestampilate sau nesemnate, asta e regula.
deci, mai e vreo problema daca situatia e asa?
Nu e o problema atata timp cat ai o fisa a postului in care sunt trecute toate aceste amanunte sau exista proceduri de lucru scrise in acest sens.Altfel, e destul de greu de dovedit ca tu ai scris doar chitanta, iar altul a incasat banii.Depinde si de buna credinta a colegilor.
Mirela
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Urgent! chitante firma
MMMI
ce sa fac?
eu fac facturi in firma si daca e cazul si chitantele. le stampilez si le semnez, pe ambele.
cei care au nevoie de ele, le iau, le duc clientilor ... (vezi toată discuția)