avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii

Buna seara,eu si sotul meu locuim cu o matusa care ne lasa apartamentul prin testament dupa deces,problema mea este ca eu platesc intretinerea si vreau ca si pe chitanta sa fie trecut numele meu, lucru ce mi-a fost refuzat la casierie pe motiv ca nu eu sunt proprietara,suntem trecuti in cartea de imobil si contribuim financiar la toate cele necesare blocului.Am cerut acest lucru ca sa fiu sigura ca dupa decesul matusii sa nu intampinam probleme, dar acum nu stiu daca e legal sau nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:55, 2 Iulie 2009
Rugati i sa treaca pe chitanta..Ionescu pt popesc..este legal
Spuneti-i administratorului ca se elibereaza chitanta celui care plateste. Este obligat sa faca asa, deoarece chitanta constituie proba in instanta si daca pe ea este inscris un alt nume, cel care pretinde ca el a platit si nu altcineva, nu poate sa=l aduca pe administrator ca martor, care intre timp poate s-a mutat, poate a murit..... E o atitudine de dinozaur troglodit. Revoltator!!!!!
Daca nu va intelegeti cu cel care incaseaza, apelati la presedinte sau la cenzorul asociatiei si acestia sa stabileasca , sa-l determine pe incasator sa scrie pe chitanta numele dv. Pe acea chiatnta se mai scrie si adresa, apartamentul, asa ca nu are cum sa le incurce in evidenta.
Daca nu-i lamuriti solicitati contul bancar al asociatiei. Faceti plata prin banca, simplu fara comisioane. Pe instrumentul de plata scriti numele dv si adresa completa a apartamentului pentru care efectuati plata. Un exemplar stampilat de banca ramane la dv si aveti dovada platilor.
Casierul este obligat de lege sa inscrie numele celui care efectiv achita o suma. Ce reprezinta si pentru ce apartament achita acea suma , oricum o facea.
Aveti dreptate 100%, asa ca urmati sfaturile de mai sus. Purtati o discutie cu presedintele, eventual "scris" - ca sunt unii care inteleg mai greu...
Succes!
Buna
Haide-ti sa va spun o practica foarte des intalnita in Sibiu. Administratorul asociatiei de proprietari nu elibereaza o chitanta prin care sa pot justifica plata intretinerii, ci doar iti stampileaza si bifeaza un carnetel cu lunile anului respectiv si mai trage si o semnatura, dar care nu specifica faptul ca am platiti ceva. Daca asi putea sa va scanez si sa atasez listuta aceea cu cea mai mare placere. Pana in momentul de fata nu am fost eu cea care a platit intretinerea, ci sotul meu, si el fiind mai..... a lasat de la el. Oricum spuneti-mi cui ma pot adresa cu o plangere in acest sens, OPC-ului sau primariei locale?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Mod de lucru presedinte Zenoval Zenoval As dori un raspuns ferm la un anumit mod de a-si indeplini atributiile, ale unui presedinte de asociatie de proprietari.Atribuie contracte unor firme de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la furnizor nathaly nathaly Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva presedintelui asociatiei de locatari Ana Corlan Ana Corlan Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum as putea sa reclam nereguli la plata intretinerii. Situatia este urmatoarea: in blocul nostru nu mai exista ... (vezi toată discuția)