Va rog sa imi spuneti cum as putea sa reclam nereguli la plata intretinerii.
Situatia este urmatoarea: in blocul nostru nu mai exista administrator de ceva timp, astfel ca presedinta asoc. de locatari este cea care incaseaza intretinerea. La incasarea banilor nu ti se da chitanta de plata pe loc, pentru ca ea sustine ca nu le poate scrie si semna ea, ci esti trecut intr-un caiet, cum ca ai achitat. Apoi chitantele cica sunt scrise de o contabila si le aduce de multe ori presedinta din usa in usa sau cand te mai vezi cu ea prin bloc sau la urmatoarea plata a intretinerii.
Pana acum nu au fost mari probleme, dar acum m-au scos restantiera cu o luna si eu stiu ca am achitat si mai stiu si ca nu am primit chitanta pe luna respectiva.
As vrea sa reclam aceasta practica la o institutie abilitata.
Pana la angajarea unui administrator, com. executiv poate delega un membru al acestuia (poate fi chiar presedintele) care sa incaseze ON-LINE intretinerea, bineinteles cu eliberarea chitantei doveditoare. Ce spune d-na presedinta - ca nu poate sa intocmeasca chitante, sunt baliverne. Ce trebuia sa se intample, s-a intamplat: dvs. sustineti ca ati achitat intretinere, iar dansa spune ca nu... Buna treaba! Incercati angajarea de urgenta a unui administrator-casier.
Unde puteti reclama? In cazul dvs. la Primaria localitatii/sectorului care are un birou specializat privind sprijinirea asociatiilor de proprietari. Succes!
Reclamati la politie. Eu stiu ca in asociatii se munceste mult si se mai poate gresi. De aceea in multe interventii am incercat sa indrum spre rezolvare amiabila dar in situatia asta nu mai este o greseala ci o incalcare a legilor si o inselaciune fata de dv , cu posibilitatea de a fi inselati multi altii. Un membru al comitetului poate prelua casieria, asta insemnand incasari, plati dar numai cu documente legale.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Emitere chitanța
S.B.
Buna ziua,va rog sa imi spuneți daca este legal ca asociația de locatari sa nu emită chitanța pentru încasarea datoriei provenite din penalizare. ... (vezi toată discuția)