avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Emitere chitanța
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Emitere chitanța

Buna ziua,va rog sa imi spuneți daca este legal ca asociația de locatari sa nu emită chitanța pentru încasarea datoriei provenite din penalizare. Mentionez ca plata întreținerii este achitată la zi,ptr care binenteles m-i se emite chitanța iar ptr suma provenită din penalizare am stabilit împreună cu asociația sa o achit in rate. Am vrut să încep să achit această penalizare dar dna.de la asociatie mi-a spus că nu îmi poate emite chitanță. Eu nu pot da niste bani lunar unei asociații fara o dovadă. Va rog sa ma ajutati cu un sfat,este legal sau nu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 21:50, 10 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Administratorul sau casierul asociatiei TREBUIE sa emita chitanta pentru ORICE suma incasata si sa scrie pe ea ce reprezinta suma.
Daca nu va va da chitanta puneti-o sa dea in scris cu semnatura ca refuza acest lucru sau sa va dea o chitanta sub semnatura privata pentru banii primiti si ce reprezinta.
Daca nu va emite niciun act nu platiti.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca nu poate da chitanta... si ce dovada aveti ulterior ca ati platit? Daca varti contul bancar al asociatiei (si ar trebui sa fie afisat la avizier), platiti in cont si gata.
Inclusiv plata penalizarilor in rate este o anomalie. Datoriile se sting in ordine cronologica, cota de intretinere simultan cu penalizarea aferenta.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligatoriu ca administartorul sau casierul asociatiei de proprietari sa emita document justificativ pentru orice suma avansata de catre locatar in contul obligatiilor de intretinere
Daca nu se elibereaza chitanta justificativa pentru obligatiile de intretinere nu se poate introduce in gestiunea asociatiei suma achitata de dv si figurati drept restantier
Sesizati oficial presedintele de asociatie
Multumesc frumos raspuns!

Alte discuții în legătură

Asoc proprietari emite chitante false stancristina stancristina am achitat azi ultima rata la izolatia blocului si intretinerea pe 2 luni restanta plus luna in curs la intretinere, am primit de la administrator 2 tipuri de ... (vezi toată discuția)
cheltuieli neincadrate in tabelul de intretinere eionescu eionescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou in care plata intretinerii se efectueaza catre dezvoltator (apa, curent, parti comune) Pentru efectuarea acestor plati ... (vezi toată discuția)
Plata debitului si a penalitatilor la intretinere nima nima am fost actionata in instanta pt neplata intretinerii in perioada mai2009-mai2010.debitul este in valoare de 2100lei iar penalitatile in valoare de 690lei.am ... (vezi toată discuția)