avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata debitului si a penalitatilor la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata debitului si a penalitatilor la intretinere

am fost actionata in instanta pt neplata intretinerii in perioada mai2009-mai2010.debitul este in valoare de 2100lei iar penalitatile in valoare de 690lei.am mers la asociatie cu suma de 2100lei,reprezentand valoarea totala a debitului,iar administratorul a refuzat sa-mi incaseze aceasta suma pt achitarea debitului motivand ca nu are voie ,desi eu i-am spus ca imi asum plata penalitatilor esalonat.Eu am fost refuzata si cand l-am trimis pe sotul meu l-a fraierit si i-a luat 19oo lei reprezentand 686 lei penalitati,50lei fond de rulment si restul pana la 1900lei intretinere pt perioada mai-noiembrie 2009.ce pot face in aceasta situatie deoarece am impresia ca am fost inselata
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:05, 7 Noiembrie 2010
1-Refuzul adminisatratorului de a primi orice suma cu scopul de a achita/micsoara debitul acumulat constituie abuz
2-Analizati atent chitantele eliberate ,si in functie de precizarile referitoare la natura sumelor achitate,solicitati oficial presedintelui de asociatie,in temeiul art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c+d din HG nr 1588/2007 sa va lamureasca
problema cea mare este ca, maine 8noiembrie2010, am primul termen in proces si nu stiu cum sa procedez in sitatia ca am platit 1900lei,cum am explicat si nu sunt multumita de ceea ce a facut administratorul
Administratorul nu v-a inselat. El v-a luat banii si v-a scris pe chitanta ordinea in care se incaseaza datoria dv. la asociatie.
In instanta dv. specificati ca ati platit 1900 lei si ca intelegeti sa platiti restul in continuare.

Ideea e ca administratorul nu e indreptatit sa va refuze la plata numai daca nici dv. nu pretindeti sa platiti ce vreti dv.
Deci el va lua suma si va scria pe chitanta, asa cum v-a si scris, ce semnificatie are acea suma.
daca administratorul imi scrie pe chitanta niste cifre si semneaza fara sa explice ce a calculat si cum si conform caror legi eu trebuie sa-l cred?recunosc ca am gresit neplatind intretinerea la timp,dar consider ca acest lucru nu-i da dreptul sa scrie si sa incaseze fara explicatii clare cu trimiteri la legi..................si eu muncesc pt bani si am dreptul sa stiu cum se folosesc acesti bani si unde se duc.......doamna moderator.
@nina,
Administratorul a dat explicatii pe chitanta asa cum ati aratat in primul mesaj:
19oo lei reprezentand 686 lei penalitati,50lei fond de rulment si restul pana la 1900lei intretinere pt perioada mai-noiembrie 2009
. Sunt cuvintele dumneavoastra.
Explicatii mai amanuntite gasiti pe listele de plata si nu pe chitante.
Iar in spatele listelor de plata sunt iarasi o serie de documente: facturi, evidente, centralizatoare, acte de plata...
Din mai 2009 si pana in noiembrie 2010, ati avut posibilitatea legala ca in fiecare luna, sa contestati sumele si sa solicitati in scris, in termen de 10 zile de la afisarea listelor, explicatii cu privire la sumele afisate in sarcina dumneavoastra.
Dumneavoastra muinciti pentru bani si probabil ca odata pe luna mergeti la casierie sa incasati salariul. Ce ar fi ca atunci cand vreti banii, dupa o luna de munca, casierul sa va cera sa-i prezentati, sa-i explicati cu amanunte tot ce ati realizat, ce ati muncit in acea luna ca sa justificati salariul!?

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Penalizari si hotarari ale asociatiei de proprietare dalv dalv Asociatia de proprietari prin administrator si presedinte mi-au impus plata unor penalizari la cotele de intretinere constituite din neplata cotei de ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)