avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata debitului si a penalitatilor la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata debitului si a penalitatilor la intretinere

am fost actionata in instanta pt neplata intretinerii in perioada mai2009-mai2010.debitul este in valoare de 2100lei iar penalitatile in valoare de 690lei.am mers la asociatie cu suma de 2100lei,reprezentand valoarea totala a debitului,iar administratorul a refuzat sa-mi incaseze aceasta suma pt achitarea debitului motivand ca nu are voie ,desi eu i-am spus ca imi asum plata penalitatilor esalonat.Eu am fost refuzata si cand l-am trimis pe sotul meu l-a fraierit si i-a luat 19oo lei reprezentand 686 lei penalitati,50lei fond de rulment si restul pana la 1900lei intretinere pt perioada mai-noiembrie 2009.ce pot face in aceasta situatie deoarece am impresia ca am fost inselata
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:05, 7 Noiembrie 2010
Ar trebui sa-i solicitati administratorului fisa pe apartament, unde cronologic ar fi trebuit sa fie inregistrat debitul dvs.lunar: cota de cheltuieli, fond de rulment (50 lei), penalizarea. In aceasta fisa ar trebui sa se vada modul de calcul al penalizarilor. Daca ar fi avut o evidenta clara, ar fi trebuit sa va emita chitanta pe fiecare luna (avand in vedere actionarea in instanta) in care ar fi mentionat intretinerea si separat penalizarea aferenta, cat si fondul de rulment la momentul inclus in lista.
A fost un abuz din partea administratorului faptul ca v-a retinut anticipat intreaga penalizarea. Corect era sa reintregeasca cronologic fondul din care s-au facut cheltuielile lunare si aferent tot treptat sa incaseze venitul-penalizarea.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
LocatarB, utilizator
LocatarB a scris:
A fost un abuz din partea administratorului faptul ca v-a retinut anticipat intreaga penalizarea.

Poate nu ati citit ceea ce a scris in primul post: intretinerea este neachitat din luna mai 2009, iar penalizarile pe care le-a incasat acum administratorul sunt aferente acestor restante. Nu ia incasat bani pentru penalizarile ce se vor calcula in viitor (asta ar insemna anticipat), ci pentru penalizarile calculate deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Penalizari si hotarari ale asociatiei de proprietare dalv dalv Asociatia de proprietari prin administrator si presedinte mi-au impus plata unor penalizari la cotele de intretinere constituite din neplata cotei de ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)