Buna! Vreau sa stiu daca exista un termen maxim legal in care ISTA (care detine monopol pe piata) este obligata sa vina sa monteze apometre in locuinta(apartament) deoarece cele deja montate sunt iesite din garantie si conform presedintelui asociatiei voi fi daca nu sunt deja trecut la pausal . Precizez ca ei monteaza cu citire prin radio si repet sunt singurii autorizati ! Va multumesc !
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Termenul de instalare este cel asumat de catre executant=firma autorizata cu beneficiarul=asociatia de proptrietar/proprietar
Daca se hotaraste instalarea apometrelor prin asociatia de proprietari aceasta in calitate de parte in contract convine termenul de instalare apometre
sunt si alte firme care monteaza apometre cu citire prin radio (nu dau nume, ca nu permite forumul)
Si o precizare: chiar si asociatia poate monta astfel de apometre, nu e o mare filosofie.
Nu e cazul repartitoarelor de caldura: acolo doar firme autorizate pot face asta.
Adam Grecu
Montarea apometrelor, daca s-a facuta cu firma Ista, apoi tot cu aceasta firma trebuie sa le montati si dvs. Nu amestecati lucrurile. vedeti vecinii dvs. cu ce firma a montat.
Mergeti la asociatie si solicitati montarea apometrelor asa cum se pretinde. Ei au mai multe parghii de a urni firma din loc, astfel ca asociatia nu va poate pune consumul in pausal, ci sa le citeasca pe cele iesite din uz inca o scurta perioada de timp.
Pe de alta parte, si noi am procedat la schimbarea apometrelor. Firma noastra , impreuna cu asociatia am facut programari , astfel ca acolo unde s-a inteles s-au montat apometre, dar desi au trecut 4 luni, inca mai avem si acum proprietari care ori nu au timp, ori sunt plecati la tara, ori nu au chef, asa ca pentru fiecare tre' sa aduci un instalator, sa-l platesti destul de bine (ce, dom'le ma deplasez la dumneta sa-ti montez un singur apometru?)
Va multumesc din suflet pentru sfaturi! Mica problema e ca doamna presedinte de asociatie nu este o persoana cu care se poate discuta ,in sensul ca nu vrea (din motive prea complexe sa le enumar aici) voi incerca totusi sa o abordez din nou cu toate ca refuza sa coopereze ! Plus ca sunt nou si in scara si in oras iar doamna nu e dispusa sa ajute deoarece apartamentul in care locuesc e castigat in instanta in detrimentul unei rude de.a dumneaei ( asta fiind motivul complex ) ! Inca odata mii de multumiri !
Adam Grecu
Doamna presedinta este obligata sa raspunda, simplu, nu complex. Va pune in legatura cu firma si in 20 minute va monteaza repartitoarele si va intocmeste si documentatia respectiva. Daca nu vrea sa coopereze, poate ca functia pe care o detine este prea complexa si atunci poate cere schimbarea / inlocuirea cu o persoana care stie sa colaboreze cu vecinii sai..
Dvs. incercati sa o abordati in scris - doua exemplare cu nr. de inregistrare. Daca tot nu raspunde, trebuie sa mergeti la primaria locala unde exista un birou/serviciu pentru controlul si indrumarea asociatiilor de proprietari. Expuneti toate acestea, puteti atasa si o copie a notificarii intocmita pentru as. prop. si au sa intervina inspectorii de-acolo.
Mult succes!
Repartitoare
bambi.2010
va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)