avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala intre case pentru fereastra vedere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala intre case pentru fereastra vedere etaj duplex

Buna ziua. Locuiesc intr-un ansamblu imobiliar si de curand a inceput constructia unui nou ansamblu in spatele casei mele,mai exact in dreptul curtii. La "rosu",casa este la distanta de 2m fata de gardul meu. Duplexul are orientat catre curtea mea 2 geamuri de vedere/casa. Avand in vedere ca odata izolata,casa va avea o distanta mai mica de 2m fata de gard, se poate spune ca se incalca Art. 615 din Noul cod civil? As vrea sa stiu daca am vreo posibilitate prin care sa ii oblig sa mute geamurile,macar cele de la etaj. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Lucia Pascaru , Avocat 10:37, 13 Octombrie 2017
Bună ziua, da, articolul pe care l-aţi menţionat spune că trebuie păstrată o distanţă minimă de 2 m între ferestrele pentru vedere şi fondul alăturat, distanţă care se calculează de la linia de hotar şi până la punctul cel mai apropiat al clădirii de linia de hotar (lbacon, zid etc.).
Aveţi posibilitatea de a formula o acţiune care să aibă ca obiect obligaţia de a face/a nu face.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligația de a face NituGeorgeta NituGeorgeta Bună ziua. Am casa construita pe hotar înainte de anul 2000. A fost construita cu acceptul vecinului verbal. Menționez ca pe acest lateral al casei sunt ... (vezi toată discuția)
Distanța între construcții daca construim o casa cu etaj ?CITI METRII TREBUIESC lasati de gardul vecinului? daca au lasat si 3 geamuri inspre curtea mea ? (vezi toată discuția)
Distanta minima intre cladiri danieis danieis salutare am o intrebare si cer un sfat parintii mei locuiesc intr-o casa de tip duplex,vecinul a vandut ,proprietarul nou a demolat ,fara a avea acordul ... (vezi toată discuția)