avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer Credit Prima Casa

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: am cumparat un apartament impreuna cu logodnicul meu iar actele au fost facute pe numele lui. Acum ne-am despartit si ar vrea sa imi lase mie apartamentul, insa acesta e cumparat prin Prima Casa. Stiti cumva daca exista vreo posibilitate sa il trec pe numele meu (chiar si dupa cei 5 ani - daca pot sa transfer creditul la mine si daca da, care sunt optiunile - ex: novatie?). Mentionez ca nu am posibilitatea sa il achit integral si ca m-ar interesa sa transfer creditul Prima Casa.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Robertzz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robertzz , utilizator 19:00, 13 Octombrie 2017
Din cate stiu, pe langa acordul bancii, este posibil sa fie nevoie si de acordul Ministerului Finantelor.
Da, prin novatie, dvs neavand cum sa acoperiti tot creditul, la acest moment, o sa deveniti debitoare in locul logodnicului, in cazul in care vi se accepta cererea.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune daca acest transfer se poate face inainte de cei 5 ani (obligatorii in Prima Casa sa nu se instraineze bunul) si daca poate fi ulterior atacabil de catre proprietarul initial? De asemenea, cine ar trebui sa redacteze clauzele acestui angajament: notarul sau avocatul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Novatie prima casa CarmenSan CarmenSan Buna ziua! Acum 5 ani jumatate am achizionat cu logodnicul meu un apartament, accesand programul Prima Casa, el fiind titular, iar eu, co-platitor. La ... (vezi toată discuția)
Prima casa perioada de 5 ani fulminator fulminator Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa 1 in dec. 2009. Dupa cum stiti, exista o perioada de 5 ani in care nu ai voie sa instrainezi ... (vezi toată discuția)