Am urmatoarea situatie: am cumparat un apartament impreuna cu logodnicul meu iar actele au fost facute pe numele lui. Acum ne-am despartit si ar vrea sa imi lase mie apartamentul, insa acesta e cumparat prin Prima Casa. Stiti cumva daca exista vreo posibilitate sa il trec pe numele meu (chiar si dupa cei 5 ani - daca pot sa transfer creditul la mine si daca da, care sunt optiunile - ex: novatie?). Mentionez ca nu am posibilitatea sa il achit integral si ca m-ar interesa sa transfer creditul Prima Casa.
Din cate stiu, pe langa acordul bancii, este posibil sa fie nevoie si de acordul Ministerului Finantelor.
Da, prin novatie, dvs neavand cum sa acoperiti tot creditul, la acest moment, o sa deveniti debitoare in locul logodnicului, in cazul in care vi se accepta cererea.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune daca acest transfer se poate face inainte de cei 5 ani (obligatorii in Prima Casa sa nu se instraineze bunul) si daca poate fi ulterior atacabil de catre proprietarul initial? De asemenea, cine ar trebui sa redacteze clauzele acestui angajament: notarul sau avocatul?