Bun, mi s-a facut dosar penal pentru furt din magazinul Carrefour,am intrat pentru a-mi face cumparaturile,am vazut un hanorac pt copil,pretul nu era afisat asa ca l-am agatat de carut in ideea de a verifica pretul la casa de marcat ,apoi vedeam daca merita sau nu sa il cumpar.Am cumparat ce aveam de cumparat,am ajuns la casa de marcat mi-am pus tot ce aveam in cos pe banda,am platit si dau sa plec,a piuit sistemul,era din cauza hanoracului agatat de cos,am uitat pur si simplu de el!! Au venit doi barbati ,i-am insotit in camera minunata,eu explicandu le ca pur si simplu am uitat de el fiind agatat de cos nu in cos,Mi-au spus sa-l platesc,prostia mea a fost ca nu am vrut sa-l platesc ,mi s-a parut cam scump,eu stiind ca nu sunt vinovata si ca nu am avut intentia de a-l fura,nu am acceptat sa-l platesc.A venit politia ,am dat declaratie si s-a dus mai departe dosarul...intrebarea mea este: mai departe ce se intampla?
In functie de situatia concreta, ceea ce reiese din probele existente la dosar, se poate dispune renuntarea la urmarirea penala, clasarea sau procesul penal sa mearga mai departe, adica sa incheiati un acord de recunoastere a vinovatiei ori sa va trimita in judecata.
Forma de vinovatie, in cazul infractiunii de furt, este intentia. Din ceea ce relatati dvs nu reiese o intentie de a va insusi pe nedrept acel obiect. Dar, prin inregistrarile video si declaratiile martorilor, lucrurile ar putea sa fie vazute altfel.
Se poate numi furt
Briana8l24
Buna ziua
Am fost astazi la un supermarket din cartier si am achizitionat cateva produse. Tin sa va spun ca eram cu un copil de 1 an si 5 luni in carucior. Ne ... (vezi toată discuția)