avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel Contestatie la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel Contestatie la executare

Am facut contestatie la executarea silita si am primit hotarare de respingere a acesteia.Vreau sa fac apel impotriva acestei decizii.

Avand in vedere ca in contestatia (initiala) am invocat motivul prescrierii creantei, pot cere in apel sa se ia in considerare perimarea acesteia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Lucia Pascaru , Avocat 11:09, 16 Octombrie 2017
Bună ziua, vorbim de două lucruri diferite, Perimarea intervine atunci când o cauză a rămas în nelucrare mai mult de 6 luni, deci nu are legătură cu prescripţia dreptului de a executa silit creanţa.
Buna ziua!
De acord cu dvs!
Numai ca eu am invocat prescriptia in locul perimarii, asa cum ar fi trebuit(nu sunt de specialitate), am primit hotarare de respingere a a contestatiei si acum incerc sa indrept acest lucru prin invocarea perimarii in Apel.
In fapt, actiunea de executare a fost deschisa in 2013 insa mie mi-au fost poprite conturile in 2107, desi aveam venituri salariale la acelasi angajator
anterioare inceperii executarii, cunoscute executorului(care a stat in pasivitate).

Pot invoca acest (nou)motiv in Apel?
Multumesc!
Nu puteți invoca pretenții noi în APEL. Un motiv nou înseamnă o altă pretenție.
Cel mult puteți să deschideți o nouă acțiune, prin care să invocați perimarea de data asta.
Asa se intampla cand nu apelam la servicii de specialitate. Va sfatuiesc sa luati dosarul si sa mergeti cu el la un avocat să vedeţi ce se mai poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la executare și perimare invocată pe cale de exceptie. legea procesuală civilă nouă și veche în cadrul aceluiași proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In cadrul unui proces s-a invocat pe calea contestatiei la executare prescriptia dreptului la executare silita pe legea noua si in cadrul procesului a aparut o ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)