Am facut contestatie la executarea silita si am primit hotarare de respingere a acesteia.Vreau sa fac apel impotriva acestei decizii.
Avand in vedere ca in contestatia (initiala) am invocat motivul prescrierii creantei, pot cere in apel sa se ia in considerare perimarea acesteia?
Multumesc!
Bună ziua, vorbim de două lucruri diferite, Perimarea intervine atunci când o cauză a rămas în nelucrare mai mult de 6 luni, deci nu are legătură cu prescripţia dreptului de a executa silit creanţa.
Buna ziua!
De acord cu dvs!
Numai ca eu am invocat prescriptia in locul perimarii, asa cum ar fi trebuit(nu sunt de specialitate), am primit hotarare de respingere a a contestatiei si acum incerc sa indrept acest lucru prin invocarea perimarii in Apel.
In fapt, actiunea de executare a fost deschisa in 2013 insa mie mi-au fost poprite conturile in 2107, desi aveam venituri salariale la acelasi angajator
anterioare inceperii executarii, cunoscute executorului(care a stat in pasivitate).
Nu puteți invoca pretenții noi în APEL. Un motiv nou înseamnă o altă pretenție.
Cel mult puteți să deschideți o nouă acțiune, prin care să invocați perimarea de data asta.
Asa se intampla cand nu apelam la servicii de specialitate. Va sfatuiesc sa luati dosarul si sa mergeti cu el la un avocat să vedeţi ce se mai poate face.