avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atacarea unei sentinte judecatoresti,definitiva si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atacarea unei sentinte judecatoresti,definitiva si irevocabila!!!

Salutare tuturor:)
intro singura zi am facut contestatie pentru 2(doua) amenzi de circulatie.bunnnnnn
la prima infatisare s-a respins cererea mea( de anulare a proceselor,etc.).
Am facut recurs la Galati, fapt pt care cei de la Jud. Galati au incurcat localitatile si vitezele. adica : in loc Hanul Conachi am avut viteza de 99Km/ora(dupa procesul verbal intocmit), si in a 2-a loc respectiv Independenta aveam 95Km/ora. grefierul sau cine-o fi fost au scris invers:)). punct
PROBE LA DOSAR: IO, "victima", depun la dosar urmatoarele: limitare de viteza,act cu stampila originala de la ARR,(FIIND UN MICROBUZ DE TRANSPORT PERSOANE),copie diagrama cu viteza la momentul respectiv, cca 50-55 Km/ora.
toate probele aduse de mine serveau la ambele contestatii, fiind vb de aceiasi masina. Acum urmeaza probele aduse de politie la dosar.ATENTIE!!!!!
La viteza de 99Km/ora in loc. Hanul Conachii,au fost prezente 12 poze. 11 poze cu viteza descrescand haotic de la 99 la 46Km/ora in 3 min si ,culmea in acele fotografii se distingea o sursa de iluminat (indicii: becul din beci, luna plina ,lumanare in intuneric,etc...),si , in fine a 12-a poza cu imaginea clara a masinii cu nr. cu tot , insa viteza de ...de.....33Km/ora.exact.
Am protestat hehemen,insa singurul raspuns al organului a fost:"....fa contestatie..."
INTREBARE: MAI POTI AVEA INCREDERE IN SISTEMUL ROMANESC???
SI A 2-A : POT SA FAC CONTESTATIE LA O SENTINTA DEFINITIVA SI IREVOCALILA???
CU ANTICIPATE MULTUMIRI,laurentiu
O hotarare irevocabila se poate ataca cu contestatie in anulare, dar numai pentru motivele prevazute in C.pr.civ. Vezi art. 317 si urm.
Contestatia in anulare, cauza extraordinara de atac, de retractare(competenta fiind instanta ce a pronuntat hotararea judecatoreasca) poate fi exercitata impotriva unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabile.
In materie civila ,aceasta prezina doua forme :
1- contestatie in anulare obisnuita , care operaza cand exista o nelegala citare a unei parti (si poate fi invocata numai de partea care justifica un interes )
2- cand a existat o necompetenta de ordine publica a instantei de judecata.

Cea speciala e incidenta cand exista greseli materiale , nesolutionate de catre instanta de recurs.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult stimata doamna, insa eu am pus la dosar toate probele in apararea mea, practic nu mai am ce sa adaug(?),dar faptul ca magistratii de la Galatiau incurcat probele la dosar,poate constitui "o greseala materiala"???
si o ultima intrebare...unde pot ataca sentinta,ca institutie si locatie???
va multumesc mult pt atentia acordata.
Sarut mana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis luat nedrept boros.a boros.a Am sa trec direct la subiect,in anul 2008 luna decembrie circuland cu o autoutilitara de 7,5t pe E60 in localitatea Alesd la ora 14:00,am fost depistat de ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa contestatie in anulare natyca natyca Buna ziua Va rog un sfat cu privire la modul in care se va rejudeca dosarul dupa admiterea contestatiei in anulare... Contestatia in anulare a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)