avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract de reprentanta nerespectat - proces suspendat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract de reprentanta nerespectat - proces suspendat

Buna ziua. In urma cu ceva timp am expus aici, pe forum o problema. Era vorba de o executare silita. Am contactat un avocat. Am verificat si pe site-ul judecatoriei Brasov si l-am gasit in lista, deci totul era ok. Am facut un contract de reprezentanta, am facut plata serviciilor, el urmand sa ma reprezinte. Dar, surpriza! Nu mai raspunde nici la telefon si nici la e-mail. Acum, pe site-ul Judecatoriei Brasov, dosarul meu apare ca suspendat, cauza fiind nerespectarea indatoriilor din partea mea.
Cu cine ar trebui sa iau legatura mai departe? Inteleg ca suspendare inseamna ca trebuie sa reiau toata actiunea? Trebuie sa iau legatura cu un alt avocat?
-Regulamentul forumului precizează faptul că discutăm speța, nu persoanele fizice sau juridice implicate. Mulțumesc pentru înțelegere-
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
AngGeo, utilizator
Eu cred ca ar trebui mers la dosar pentru a se cunoaște exact situatia.
Puteti plati avocat pentru studiu dosar si consultanta juridică ca prim pas pentru a se sti ce este de facut.Nu este obligatoriu sa platiti o nouă reprezentare la un alt avocat până nu va lămuriți.
Ar fi bine de stiut ce ce s-a întâmplat cu avocatul.
Poate ă decedat sau e internat sau e vorba de ceva grav care sa il fi împiedicat să vină la termen.
Pot fi mai multe ipoteze si daca a venit la termen.
Doar la dosar se gasesc informațiile exacte.
Poate ă si venit la judecată.
Am sunat la judecatorie. Contestarea a fost depusa, dar nu scrie de catre cine. Eu locuiesc in Belgia si de acea mi s-a parut normal sa apelez la un avocat. Totul s-a desfasurat prin e-mail si telefon. Deci contestarea a fost depusa, nu scrie de catre cine. La termenul de judecata, asta fiind 4/09/2017, nu s-a prezentat nimeni si nici actele urmatoare, adica dovada platii taxei judiciare nu a fost depusa. Desi plata a fost facuta in iulie, iar dovada a fost transmisa chiar de atunci.
Domnul traieste, pentru ca l-am tot sunat. La un moment dat, adica ieri, m-a sunat inapoi si s-a recomandat. M-a intrebat daca sunt Doamna Felicia. I-am spus ca nu, sunt Loredana, moment in care a inchis telefonul.
Da...e ciudat.
Ca sa aflati clar doar din dosar se poate.
Ori ven iti personal asa cum am zis mai sus ori platiti avocat ca sa vada exact ce e la dosar.
Eu nu pot sa inteleg un avocat care se comporta asa dar poate are anumite motive.
Doar în caz de rest de plata neonorat poate proceda asa ca sa nu piarda timpul cu discuții sterile dar inteleg ca i-ai achitat integral onorariul.
Cat i-ai dat?
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, onorariul a fost platit integral. Dupa ce i-am trimis actele spre studiere, dumnealui a spus ca este vorba doar de o infatisare in cazul meu, pentru ca e un caz simplu si nu e nevoie o a doua infatisare. Pentru aceasta singura infatisare va trebui sa platesc eu 600 de lei. Am contractul, am chitanta si am si raspunsul dumnealui ca a primit banii.
Suma pentru care eu sunt executata este de 1.400 de lei. Daca angajez un alt avocat inseamna sa platesc un alt onorariu. Asa ajung la suma executata. Inseamna ca mai bine plateam suma?
Acum ca dosarul este suspendat, ce inseamna asta? La ce sa ma astept?
Da, este aiurea situatia.
E precum în cazurile în care poliția aplica o amendă de 500 lei si contestarea cu avocat e mai scumpă decât amenda.
Si asa pot aparea abuzurile...

După părerea mea este dator să va explice ce s-a întâmplat.
Aveti dreptul de a fi informată chiar de avocat din moment ce ati achitat onorariul integral oricare ar fi fost acela.
E posibil sa nu aiba timp sa va raspunda pentru ca la 600 lei trebuie să aibă foarte multe cazuri de care sa se ocupe dar asta nu inseamna ca nu aveți dreptul de a fi informată.
E posibil sa aiba si foarte multe persoane aflate în situația dvs. si sa nu aiba timp sa raspunda....dar aceasta nu este o justificare deoarece nu l-ați forțat să lucreze pentru 600 lei...ci a acceptat...

După părerea mea este obligat să va spuna ce s-a întâmplat.
Suma este foarte mica dar nu are relevanță...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat. ce pot face în continuare, dacă avocatul meu nu mai da niciun semn și mi-a interzis să-l mai contactez? carmen_comana carmen_comana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: Am incheiat un contract cu un avocat din Bucuresti, pentru recuperarea unor sume, adresa mea de ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita cu decesul contestatarului cojocaru27 cojocaru27 Buna ziua. Vreau sa va feliciti in primul rand pentru aceasta comunitate. Multi dintre noi, cei care avem contact cu spetele judecatoresti pentru prima data, ... (vezi toată discuția)
Cum trag la raspundere un avocat care m-a reprezentat cu rea-vointa sau neprofesionist? MonycaElena MonycaElena Buna ziua, As dori sa aflu si eu parerea unui avocat privitor la urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am angajat un avocat ca sa ma reprezinte ... (vezi toată discuția)