avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis medical. Are rost să dau medicul în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis medical. Are rost să dau medicul în judecată pentru că mi-a prescris un tratament care mi-a făcut mult rău?

Dati-mi voie sa ma prezint sub forma anonima. Sa presupunem ca ma numesc Adela, am 31 ani. In urma cu 2 ani am apelat la serviciile profesionale ale unei dne psihiatru din orasul meu. In urma consultului am fost diagnosticata cu tulburare depresiv anxioasa si am primit un tratament pentru inceput pentru o luna. La control, dupa o luna de tratament mi sa prelungit tratamentul pe o perioada de 3 luni datorita faptului ca m-am simtit bine in urma tratamentului. Ma simt obligata sa precizez medicamentele pe care le-am primit: Venlafaxina 150 mg, , anxiar, rispen de 1 mg, rivotril (care ulterior a fost scos de pe piata farmaceutica) si mirtazen (pentru pofta de mancare). Cand am batut pentru prima data la usa dnei doctor cantaream cu putin sub 50 de kg la 1,60 m inaltime, foarte speriata de tot ceea ce se intampla in jurul meu. Tratamentul administrat ma schimbat in totalitate in sensul ca am devenit dintr-o data extrem de pasiva si cu o pofta nebuna de dormit. Nu ma interesa ce se intampla in jurul meu, ceea ce conta cel mai mult pentru mine erau orele de somn. La 2,5 luni de la inceperea tratamentului m-am trezit dintr-o data (fara sa constientizez pana atunci) cu 20 de kilograme puse pe mine. Nu a contat atata timp cat eu eram linistita, ma simteam foarte usurata ca pot in sfarsit sa dorm. La insistentele familiei am facut o programare de urgenta la cabinet cu scopul de a opri luarea in greutate. La cabinet dna doctor a spus foarte deschis sa nu imi fac nici o problema ca voi scadea in greutate si mia indicat sa nu mai iau mirtazen (pana atunci nu am stiut care este medicamentul pentru pofta de mancare). I-am urmat sfatul si am ramas in continuare cu acel tratament fara mirtazen. Problema este ca pe langa cele 50 de kg pe care le aveam, in momentul de fata am cu 40 de kg in plus si nu ma opresc din luarea in greutate.
Nemultumirea mea este urmatoarea: in cele din urma am schimbat cabinetul medical iar dna doctor la care merg acum mi-a explicat ca tratamentul actioneaza sub forma unor sedative care incetinesc metabolismul. Astfel, dupa parerea mea primul medic care a prescris respectivul medicament trebuia sa stie acest lucru si sa nu il recomande in nici un fel.
In momentul de fata sunt o persoana posomorata care ma lupt cu greu sa ajung ziua de maine. Sunt o leguma lipsita de viata numai buna de aruncat la gunoi. Nu stiu ce sa fac: daca as dao in judecata as avea castig de cauza? Precizez ca nu ajuta acest lucru cu nimic la kg mele acumulate insa cred ca trebuie sa fie mai atenta dna doctor ca e vorba de o viata omeneasca, nu ne jucam bambilici cu astfel de tratamente.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Fenomena , utilizator 14:58, 28 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Adela, să presupunem că mă numesc Adrian și am 41 de ani, iar ceea ce experimentați dumneavoastră am trăit și Încă mai simt, numai că eu nu iau pastile și nici în greutate, Indiferent Cât -Nu ce- aș consuma.
Dacă mai sunteți printre noi, atunci mă bucur deoarece sunt Precis -ca un ceas elvețian- că vă pot fi de folos, doar să reușiți să distingeți între ''Pot'' și ''nu vreau'', cu urmările aferente.
Corectați-mă unde greșesc. Sunteți aproape de pragul Crizei vârstei a II-a, fără pe cineva apropiat pe plan personal, iar pe cel profesional cu fără prea mari realizări și, într-o lume supusă unei continue schimbări, simțiți cum sunteți tot mai mult împinsă spre margine de către cei care au reușit sau măcar dau impresia. Din tot ce ați crezut, nimic nu mai rezistă încercărilor timpului, iar religia se dovedește a fi incapabilă de a reconcilia problema și vă treziți în fiecare dimineață cu aceeași întrebare - ''Care-i scopul meu în viață?'', citându-l pe Vinnie Jones. Zilele se perindă, aidoma, fără să le puteți marca prin vreo amintire, alienându-vă tot mai mult de ce sperați că veți deveni. Depășită de situație, vă interiorizați continuu.
Acel medic, pe care ați avut neplăcerea să-l consultați, v-a tratat efectele, Nu cauza deoarece v-ar fi oferit, în primul rând, o alternativă de-a vă face simțită prezența, încercând astfel să vă faceți utilă cumva.
''Indiferent dacă crezi că Poți sau nu, ai dreptate'', spunea Henry Ford deci, ce vă împiedică să vă oferiți timpul unei asociații de caritate, făcând Doar ceea ce vă Place? Odată ce o persoană din acel grup, echipa în sine vede și reliefează punctele tari, dobândiți încredere în forțele proprii și puteți aplica la o companie, ca voluntar, perfecționându-vă atuurile și, de ce nu, un loc în acel loc.
Pe plan fizic, dacă reușiți să consumați Doar rece, atât timp cât dinții pot suporta, veți constata cum slăbiți vizibil. Pentru o bună funcționare organismul trebuie să încălzească mâncarea și efortul se va mări, caloriile arzându-se mult mai repede decât în mod normal. Un cartof crud, răzuit sau mâncat ca pe un măr, distruge colesterolul negativ. Mesele la ore Fixe deoarece rezervele sunt mai bine distribuite când se cunoaște ora la care sațietatea este atinsă iar. Pofta de mâncare va fi considerabil redusă, dacă veți consuma alimente care pot declanșa eliberarea serotoninei, gen cele care conțin vitaminele B1, B2, B6, vitamina D, calciu, seleniu Și magneziu, eventual pastile de serotonină ca supliment. Cel mai Important - renunțați la carne, cu Desăvârșire.
Eu am aceeași greutate de peste 16 ani și fără să mănânc un cartof în fiecare dimineață, Indiferent Cât consum. Dacă apuc și mi-am fixat ceva Adevărat în minte, Nimic nu mă poate determina să fluctuez.
Vă propun să întocmiți o rezoluție pentru jumătate de an și să vă țineți de ea, iar dacă considerați că vă pot fi util, țineți-mă la curent cu noutățile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel putin teoretic puteti da in judecata medicul ptr.malpraxis, sansele de a castiga sunt destul de mici.Vor urma expertize,contraexpertize, va trebuisa dovediti ca situatia dvs.actuala se datoreaza exclusiv tratementului,etc.Sansele dvs,depind in primul rand de probe,atexpertize, aprecierea lor de instanta, experienta avocatului, in opinia mea,cam multi factori aleatori.
Va sunt recunascatoare pentru raspunsul dat.
Mi-am recuperat stima de mine insumi dupa ce am renuntat definitiv la tratament, iar despre greutatea corporala va pot spune ca a revenit la normal, in sensul ca din octombrie 2017 pana astazi am slabit aproape 30 de kg.
Gandul de a da pe cineva in judecata a disparut, insa am grija ca oricare din apropiatii mei sa nu treaca pragul acelui medic.
Un sfat venit de la un specialist intr-un moment de cumpana a fost extrem de util. Multumesc
Din pacate am depasit termenul de jumatate de an pana sa revin cu un raspuns. Asa sunt femeile in general...intarzie. Lasand gluma la o parte, pot spune ca mi-am depasit asteptarile: am revenit aproape in totalitate la greutatea initiala (un minus de maxim 30 kg), si m-am regasit pe mine cea de odinioara: cu pofta de viata, fara crize de varsta, fara temeri si mult mai puternica. Secretul a constat in vointa de a merge mai departe atunci cand vroiam sa ma opresc. Am depasit momentul, sunt mai bine ca niciodata. Mentionez ca am renuntat la tratament. Multumesc pentru sustinere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz medical GIZEH GIZEH Buna ziua Buna ziua Am fost internat de mai multe ori in diverse spitale de psihiatrie de catre membrii familiei exclusiv pe fondul unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)
Malpraxis Nicoleta3332 Nicoleta3332 Bună ziua! La inceputul lunii noiembrie m-am adresat la un cabinet stomatologic cu o problemă la o masea. Mi s-a facut extractia de nerv si plombarea ... (vezi toată discuția)
Medicul de medicina a muncii costel41 costel41 Buna la toata lumea. Ma confrunt cu urmatoarea problema; M-am simtit rau la locul de munca drept care m-am prezentat la medicul de medicina muncii din ... (vezi toată discuția)