avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proba la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proba la locul de munca

-este binecunoscut faptul ca in multe cazuri ceea ce se prezinta la interviu despre un job poate fi diferit fata de ceea ce este intr adevar real
-pentru a nu exista suspiciuni ,ofer viitorilor potentiali angajati posibilitatea de a face o simulare pe post ( 1-2 ore) cu drept de refuz daca ceva nu concorda cu asteptarile pretendentului ( fara insa a face si formele costisitoare de angajare pt proba)
-intrebare: ce formula pot agrea cu viitorul candidat vs itm aceasta simulare fara a intra sub incidenta legii privind munca la negru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 14 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 29 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
.....

"In practica, sunt utilizate urmatoarele modalitati de verificare a aptitudinilor profesionale si personale la angajare:

1. Interviul;
2. Concursul;
3. Examenul;
4. Perioada de proba;
5. Proba practica."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba adinellazip adinellazip Buna ziua, lamuriti-ma va rog si pe mine: exista o formula de genul \'Invitatie la proba de lucru\' care se completeaza pentru un posibil viitor angajat ? Sau ... (vezi toată discuția)
Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba de o zi AnaMaria08M AnaMaria08M Buna, Revin cu o intrebare pentru ca se pare ca ma confrunt iar cu o situatie dubioasa. Dupa un interviu la o firma de recrutare si un interviu la ... (vezi toată discuția)