avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa vand o masina care este pe numele de fata?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa vand o masina care este pe numele de fata?

Buna ziua,

Detin o masina dobandita inainte de casatorie. Numele pe talon si cartea masinii nu a fost schimbat momentan (dupa casatorie) si as vrea sa vand masina, Intrebarea este daca pot sa o vand fara sa imi mai schimb numele pe documente si sa umblu pe la politie.

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
biancadihoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: loredanamara , utilizator 08:47, 3 Septembrie 2018
Bineinteles ca puteti vinde masina.
In Contractul de vanzare cumparare veti trece numele dvs actual de dupa casatorie dar veti mentiona si numele de fata (fosta .....).
Anexati si copie dupa certificatul de casatorie.
Multumesc frumos pentru ajutor! O seara placuta :)
Gheorghe Florin a scris:

Bineinteles ca puteti vinde masina.
In Contractul de vanzare cumparare veti trece numele dvs actual de dupa casatorie dar veti mentiona si numele de fata (fosta .....).
Anexati si copie dupa certificatul de casatorie.


Si daca mi-am schimbat buletinul cu alta adresa mai trebuie sa schimb actele masinii ca sa o pot vinde? Sau anexez doar vechia copie dupa buletin si noua la contractul de vanzare-cumparare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Greg30, utilizator
Nu este necesar să schimbați actele mașinii doar fiindca v-ați schimbat adresa.
Domnule Gheorghe, eu mi-am schimbat numele dupa casatorie si domiciliul din Constanta in Maramures. Vreau sa vand o masina care e pe numele de fata, inmatriculata in Constanta. Este necesar sa o inmatriculez in Maramures?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez daca mi-am schimbat numele si domiciliul dar actele masinii sunt pe numele vechi? papyto papyto mi-am schimbat numele si domiciliu (am schimbat toate actele buletin permis) talonul masini a ramas pe vechiul nume si vechea adresa cum trebuie sa procedez ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Cum putem înmatricula mașina pe care i-am cumpărat-o fiicei noastre fără să fie nevoie de semnătura fostului ei soț? fabi_arina fabi_arina Din ianuarie 2019 fiica mea s-a despartit in fapt de sotul ei dar a depus actele de divort la notar pe data de 19,08.2019. In luna iunie 2019 eu si sotul meu ... (vezi toată discuția)