avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratie mincinoasa de furt data la IPJ
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratie mincinoasa de furt data la IPJ

Apelez la amabilitatea d-voastra pentru a ma ajuta in urmatoarea problema. Sora mea a avut incredere intr-o buna prietena pe care a lasat-o sa locuiasa impreuna cu prietenul ei circa 8 luni de zile intr-un apartament al familiei noastre. Nu I-a cerut bani pentru chirie insa I-a spus ca va plati intretinerea apartamentului pe perioada in care au locuit acolo. Mentionez ca sora mea in aceasta perioda a locuit in camera lor de camin. A fost un schimb de locuinte. Sora mea a platit caminul insa cei doi nu au achitat in nicio luna facturile venite la apartament ( apa, gunoi, internet, etc) . Fapt pentru care sora mea a fost nevoita sa achite toate facturile si sa-I evacueze pe cei doi din apartament. Cei doi I-au promis ca ii vor da banii surorii mele in luna septembrie la sfarsit, fapt care nu s-a intamplat. In urma unei discutii telefonice dintre cele doua, prietena I-a sugerat surorii mele sa ia ca garantie laptopul ei pana cand ii va inapoia bani. Laptopul se afla in camera de camin unde locuise sora mea. Prietena ei nefiind in localitate sa-I poata da laptopul iar soara mea avand cheia de acolo s-a dus, a luat laptopul urmand sa-l pastreze pana cand primea banii inapoi. In preznt sora mea a primit o citatie de la politie in care este acuzata/ reclamata printr-o plangere de furt din partea prietenei . Mentionez si faptul ca aceasta ne-a comunicat ca nu ii va da nici banii cu care ii este datoare pe motiv ca nu avem probe ca are aceasta datorie. Va rog sa ne sfatuiti in aceasta problema deoarece mi se pare total injust ca sora mea sa fie cea acuzata pe nedrept de furt ! Nu a fost niciun furt, s-a dus acolo avand cheia de la ea si la indemnul acestei “prietene” . Va multumesc din suflet pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:37, 7 Octombrie 2009
Multumesc pentru raspuns. As vrea sa adaug ca sora mea va face o declaratie la politie prin care o va acuza pe aceasta "prietena" de denunt calomnios, mincinos si folosindu-se de Oraganele Legii pentru a se sustrage de la plata datoriei pe care o are fata sora mea.
distinsa Myra,
va rog sa avet amabilitatea sa parcurgeti cu atentie sporita mesajul autoarei,
inainte de a acuza
Prietena i-a sugerat surorii mele sa ia ca garantie laptopul ei pana cand ii va inapoia banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din portofel bogdanbog bogdanbog buna seara! am si eu o intrebare: in urma cu 2 zile i'am \"sustras\" colegului de camera, din camin 1 mil din portofel. intrebarea este, ce ar putea face ... (vezi toată discuția)
De la un imprumut am ajuns la plangere penala- ce pot face in acest caz? ana1902 ana1902 am si eu o nelamurire....nustiu ce sa fac am avut o relatie cu un baiat 3 luni...dintre care 2 luni jumate am stat in casa cu el...intr-un apart cu ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)