avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fără repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fără repartitoare

ce trebuie să fac pentru a afla plata reală a căldurii într-un apartament fără repartitoare dintr-un bloc în care marea majoritate a apartamentelor au repartitoare?
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
bogdandan85, utilizator
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 01:06, 6 Noiembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Montati repartitoare!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca majoritatea proprietarilor detin instalate repartitoare de cost iar dv nu detineti repartitoare,inseamna ca va este aplicat calculul in sistem pausal
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru sumele impuse
Costul ar trebui sa fie chiar mai mic un pic decat pt un apartament identic intr un bloc fara repartitoare, deoarece pierdeti cldura prin pereti catre cei care inchid caloriferele, iar aceasta pierdere nu poate fi numita serviciu de care beneficiati
Calculul in acest caz se face pe suprafata radianta ,este un calcul matematic nu foarte complicat,pe care eventual l-ati putea afla de la un inginer de la radet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modul de calcul este stabilit de ANRSC prin Ordinul 233/2004 sii prin Ordinul 343/2010.

Alte discuții în legătură

Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)
Calcul agentului termic in regim pausal sau dupa repartitoare Sanjuro Sanjuro Buna seara, in luna octombrie s-a tinut adunarea generala a asociatiei de locatari;anuntata din timp(bloc cu o singura scara si 55 de apartamente)in care s-a ... (vezi toată discuția)
Căldură pausal Georgi91 Georgi91 Bună ziua! Cum se calculează plata pentru căldură la un apartament ( pausal)? Admistratorul spune că în funcție de materialul din care este făcut ... (vezi toată discuția)