avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Proceduri la suprapunerea a doua CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Proceduri la suprapunerea a doua CCC

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii despre procedurile in cazul suprapunerii a doua concedii de crestere a copilului.
Situatia este urmatoarea:
Copilul #1 s-a nascut in iulie 2016. Procedura a fost cea standard: Concediu de maternitate, apoi concediu de crestere a copilului + indemnizatie si contractul de munca suspendat.
Copilul #2 trebuie sa soseasca in decembrie 2017. Acum angajatorul nu a vrut sa primeasca notificarea, deoarece CM este deja suspendat, mi-au spus de la RU sa vin in aprilie 2018 cu certificatul de nastere nou si cu cerere de prelungire a suspendarii CM. Este normala procedura aceasta?
Al doilea aspect: Pe parcursul ultimelor 12 luni am tot primit sume mici (<100 lei, total sub 1000 lei net) de la angajator, ca recalculari ale bonusurilor si primelor pentru proiectele din ultima perioada lucrata. In acest caz, cum se va calcula a doua indemnizatie? ca 85% din ICC1+sumele acestea?
A treia intrebare: stiam ca se poate primi un supliment pentru al doilea copil, pe parcursul suprapunerii celor doua perioade de 2 ani. Mai e valabil acest lucru? Cum se poate obtine acest lucru - unde, cand si ce acte trebuie depuse?
A patra intrebare: Cum se procedeaza cu luna tatalui in aceste cazuri? Chiar trebuie sa renunt la 3 luni din concediul pentru primul copil, cum mi-au zis de la serviciu? Mai ales ca nu va fi cazul unui stimulent de insertie... Cum se regleaza aceasta situatie?
A cincea si ultima intrebare (multumesc mult pentru rabdare): Cf contractului colectiv de munca al firmei, la nasterea unui copil avem dreptul la un salariu minim pe economie la nasterea unui copil. Acest lucru este valabil si pentru mine, chiar daca am contractul de munca suspendat? Eu ma gandeam ca da, facand paralela cu plata diferentelor din proiecte, dar cei de la firma zic ca nu stiu, deci probabil nu. Exista vreo prevedere legala pentru aceste situatii? in ROI nu se mentioneaza nici o exceptie de la aceasta regula, mai ales ca bonusul acesta se acorda si mamelor si tatilor, indiferent daca partenerul primeste la randul lui un astfel de beneficiu sau nu.

Va multumesc mult pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - noua lege OanaP12 OanaP12 Buna ziua am nascut anul trecut in august, am optat pentru concediu de crestere copil de 1 an si m-am intors la birou in februarie. Concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mocanuaurelia mocanuaurelia pe 3.12.2012 am nascut cel de al doilea copil.Am fost in concediu de crestere cu primul copil pana la 7.12.2012. Pentru dosarul de indemnizatie pentru CCC2 mi ... (vezi toată discuția)
Nasterea unui copil in ccc iulik_iulik iulik_iulik Buna ziua, primul concediu de crestere copil se termina in 10 ianuarie 2017 iar al doilea copil se va naste in luna noiembrie 2016, as vrea sa stiu cum trebuie ... (vezi toată discuția)