Este bine sa mergeti la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale si sa-i explicati problema dvs., eventual sa-i aduceti documente legate de necesitatea efectuarii terapiei respective de la psihiatru.
Medicul specialist de medicina muncii, in urma examinarii dvs. medicale (control medical periodic conform fisei corespunzatoare activitatii/ meseriei prestate de dvs. la locul de munca, din anexa 1 la HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor) poate face recomandari angajatorului, mentionand in fisa de aptitudine a dvs. - "apt conditionat temporar" (precizeaza perioada si conditionarile).
Poate exista un risc, angajatorul sa nu poata respecta conditionarile la locul dvs. de munca actual sau sa nu doreasca/ postul de lucru sa o impuna ca la respectivul loc de munca sa presteze activitati un lucrator apt conditionat.
Poate fi o solutie si de a negocia direct cu angajatorul (nu prin intermediul sefului direct; mergeti in audienta), si sa ajungeti la o intelegere amiabila ca periodic sa beneficiati de o zi invoire fara plata sau cu recuperare. Daca in alta perioada de timp s-a putut, nu vad de ce nu ati gasi intelegere al angajator.
In demersurile dvs. sa aveti in vedere prevederi din HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-Art. 35 La aplicarea masurilor preventive tehnico-organizatorice la locurile de munca, angajatorii vor tine seama de rezultatele supravegherii sanatatii.
-Art. 40 Orice lucrator are dreptul sa consulte medicul specialist de medicina muncii, pentru orice simptome pe care le atribuie conditiilor de munca si activitatii desfasurate.
~ final discuție ~