avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare-cumparare imobil

buna ziua,
doresc sa cumpar un imobil si as dori sa stiu cam ce pret m-ar ajunge actele.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 11:43, 7 Octombrie 2009
Numai un notar public va poate informa in aceasta privinta si numai dupa ce ii veti pune la dispozitie actele de proprietate ale vanzatorului.
Corect . Un raspuns puteti primi de la un notar public.
Iar in expunerea dvs sunt multe necunoscute; gen: pretul vanzarii, localitatea in care este situat imobilul, zona.....
in functie de valoarea cu care achizitionati imobilul, vi se stabileste si cuantumul taxelor la notariat .
la acestea se adauga si costurile privind intabularea
La cumparare veti plati onorariul notarului+TVA, calculat in functie de valoarea declarata a bunului imobiliar. Taxa de timbru pentru tranzactiile imobiliare nu se mai plateste de la 01.01.2007. Dupa autentificarea actului de vanzare-cumparare veti achita (tot la notar) inscrierea in Cartea funciara a bunului pe numele dvs.
Si in termen de 30 de zile de la tranzactie trebuie sa solicitati la Administratia Financiara transcrierea rolului fiscal pe numele dvs, altfel veti primi o amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri finale vanzare apartament gorady gorady Buna ziua . Sunt nou pe forum ..si imi cer scuze daca acest subiect s a mai discutat. Vreau sa vand un apart in valoare de 22 500 e .Ma intereseaza cat ar ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)
Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)