avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj pentru recuperarea sumei investite în imobilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj pentru recuperarea sumei investite în imobilul soțului. Cât ar putea fi cheltuielile cu un asemenea proces?

cit m-ar costa partajul (avocat si expert )pentru valoarea de 40 000 lei suma investita intro luna de zile pentru renovarea casei sotului meu legitim ,suma rezultata din vinzarea garsonierei mele proprietate personala dinaintea casatoriei .Mentionez ca sotul nu recunoaste .


Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 3 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Onorariul avocatului se negociază, nu e bătut în cuie (deși există un minim legal de 1600 lei la suma de 40.000). Onorariul expertului îl stabilește instanța la propunerea părții cae cere expertiza. La aceste sume se adaugă și taxa de timbru, de 5% din suma pretinsă, pentru că dacă soțul nu e de acord partajul atunci acesta se va face obligatoriu prin instanță. Cereți oferte de la câțiva avocați dacă vreți să aflați sume exacte.
multumesc mult
in acest caz as avea cistig de cauza ?as recupera si cheltuielile de judecata? si cum as putea recupera banii avind in vedere ca sotul ,meu are 77 ani si nu poate fi vorba de proprire pensie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce partaja, nu impartiti un bun, ci aveti un drept de creanta .Daca veti castiga si suma ce v-o datoreaza e mai mare de 10 mii de lei, il puteti executa silit si imobiliar, i se scoate la licitatie casa. Puteti adjudeca dvs daca aveti bani, in contul creantei si sa ii dati diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare expert judiciar vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa stiu cum se evalueaza o garsoniera situata pe calea Vitan la etajul 7 in bloc de garsoniere avand in vedere ca detin 1/2 + 1/4 din restul ... (vezi toată discuția)
Cod civil gheltu gheltu Divortati la primarie cum pot recupera o suma mare de bani investita in casa sotului? este vorba de 40 000 lei investiti din banii obtinuti din vinzarea ... (vezi toată discuția)
Taxe timru judiciar apel valik valik cine poate sa-mi spuna cam cat ar costa taxa timbru judiciar apel partaj bunuri comune.valoare imobil 356 000 roni ( valoare estimata expert nereala ). in ... (vezi toată discuția)