avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redobandire permis anulat

buna ziua
Am permisul de conducere anulat in urma uneidecizii ramase definitive in urma careia am primit 4ani inchisoare cu suspendarea si 4ani reabilitare si as vrea sa imi redobandesc permisul de conducere. Am citit codul penal sa vad pasi pe care trebuie sa ii urmez si am un articol 116 lit a care ma cam baga in ceata. Mentionez ca nu am avut dreptul de a conduce pe perioada de incercare si accei 8 ani au trecut.
Intrebatea este : dupa executarea pedepsei pe o perioada de 8 animai trebuie sa stept cele 6luni mentionate de art 116 lit a sau acela fiind valabile numai pentru cei ce au avut privare de libertate sau amenda penala.???
Mentionez ca am intrebat la politie si mi.au spus ca dupa cei 8 ani cazierul o sa imi fie curat si nu o sa trebuiasca sa fac nuci un demers pentru reabilitare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabineicut , utilizator 10:03, 23 Iulie 2018
Daca ati avut pedeaspa cu suspendare, aveti dreptul sa dati examenul pentru permis la un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
Avocat Lucia Pascaru a scris:

Daca ati avut pedeaspa cu suspendare, aveti dreptul sa dati examenul pentru permis la un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Io nu stiu cum ati ajuns la cz asta a acolo scrie clar ca nu amdreptul sa conduc timp de 8 ani de la ramanerea definitiva a hotarari judecatorest
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
Iulika12000, utilizator
aaa, scuze. Acuma am vazut ca ati avut pedeapsă complementară. Dvs sunteti in cazul asta pe art. 116 lit. d) din OUG 195/2002, deci puteţi da examen pentru permis.
Buna ziua am si yo o intrebare dupa 1 an dai si sala si oras ...adica trebuie sa faci scoala iar ???multumesc anticipat
Nu trebuie decat dosar pt examen teoretic + examen practic fara scoala etc. Dosarul trebuie sa contina cazier , taxa permis, copie ci , acte medicale (psiohologic etc) succces

Alte discuții în legătură

Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la aplicarea pedepsei sau reabilitare judecatoreasca. CezarD CezarD La inceputul lunii octombrie 2013, am primit 2 pedepse de 10 luni si de 8 luni de inchisoare cu suspendare (termenul de incercare fiind de 2 ani si 10 luni) ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Maryus-dora Maryus-dora În urma cu 9 ani în urma unui proces am primit o amenda cu suspendare de 10.000 Ron la regimul circulației și pentru aceasta amenda organele de la ... (vezi toată discuția)