avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara ,

Parintii mei au fost casatoriti 24 de ani si au divortat.Ei au achizitionat in cursul casatoriei lor un imobil . Tatal meu este intr-o stare de sanatate critica.El traieste in concubinaj de 7 ani. As dori sa stiu, in cazul in care concubina ar pretinde ceva de la el daca ar avea si ea dreptul , vazand ca mama mea nu a facut partaj in ideea ca tatal meu imi va lasa mie totul . Imobilul nu a fost renovat sau imbunatatit pe perioada concubinajului sau .

Va multumesc anticipat pt raspuns !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:58, 17 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Avand in vedere ca in urma divortului tatal si mama nu au facut partajul, dupa se tatal va trece la cele vesnice dumneavoastra veti mosteni partea ce-i va reveni lui dupa partajarea bunului cu mama dumneavoastra.
Concluzionand: mama va trebui sa mearga cu dumneavoastra la notar, sa se faca succesiunea de pe tata si, ulterior sa se faca si partajul cu mama dumneavoastra luand locul tatalui.
Doamna cu care tatal a trait in concubinaj nu are drepturi patrimoniale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj malinuta malinuta Buna ziua!Tatal meu nu e divortat de mama dar traieste in concubinaj cu o femeie care la randul ei nu e nici ea divortata.De 12 ani sunt impruna iar tata a ... (vezi toată discuția)
Concubinaj cristianpopa cristianpopa Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata. Parintii mei au trait in concubinaj timp de aproape 40 de ani,si au rezultat 2 copii pe care iau ... (vezi toată discuția)
Concubinajului atyna atyna buna ziua!tatal meu traieste in concubinaj cu o doamna de 7 ani de zile,el nefiind divortat legal de mama!tata urmeaza sa intre in posesia unui imobil,imobil ... (vezi toată discuția)