avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Info tutela
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Info tutela

Buna ziua,
In cazul in care sotia mea primeste tutela pentru o persoana cu handicap care e trecuta pe testament doar cu uzufruct (persoana fiind baiatul batranilor de care am grija si pe care eu sunt trecut beneficiarul testamentar dupa moartea lor), poate dispune sotia de o parte din avere "in numele celui a carui tutela o are" astfel incat sa fiu pus in posibilitatea de a renunta la casa si tot ceea ce este acolo?
Mentionez ca doar eu ma ocup de persoanele respective, insa am nevoie si de sotie ca tutore pentru a face succesiunea dupa ce unul din batrani (care imi sunt mai mult decat parintii mei) a decedat.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune când există un moștenitor oligofren și un testament făcut în favoarea altcuiva andrey_f_c andrey_f_c in urma cu 4 ani, sotul si sotia mi-a facut pe numele meu un testament in care spune ca dupa moartea lor, bunurile mobile si imobile imi revin mie. Ei mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentară și pus sub interdicție cristi2912 cristi2912 Situația este următoarea: Bunicul meu patern mi-a lasat prin testament întreaga sa avere. Acesta a decedat la începutul anului. Tatăl meu, singurul fiu al ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate sotia , unic copil la parinti, are prin testament din anul 1978 ... zahariarusu zahariarusu Sotia , unic copil la parinti, are prin testament din anul 1978 nuda proprietate asupra întregii averi imobile si mobile parintii aveau uzufructul viager. Tot ... (vezi toată discuția)