avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate Sotia , unic copil la parinti, are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate Sotia , unic copil la parinti, are prin testament din anul 1978 ...

Sotia , unic copil la parinti, are prin testament din anul 1978 nuda proprietate asupra întregii averi imobile si mobile parintii aveau uzufructul viager. Tot prin testament au instituit o legatara universala. Acum dupa decesul parintilor, ce demersuri trebuie facute pentru a si consolida proprietatea? Trebuie sa mai faca succesiunea notariala,
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:52, 12 Octombrie 2023
Trebuie sa se prezinte la notar pt succesiune.
Beneficiarul unui testament nu are nimic înainte de a fi murit cel despre a cărui moștenire e vorba (testatorul).
Are doar ... o speranță scrisă pe niște o foi A4.
Testamentul produce efecte după moartea testatorului. Și da, este necesară dezbaterea succesiunii, indiferent dacă moștenirea este legală sau testamentară. Apropo, fiind unic moștenitor legal poate să aleagă dacă face uz sau nu de testament.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor testament si legea 290/2003 ne_interesant ne_interesant La notar trebuie declarat la dezbaterea succesiunii ca dupa defunct exista : - un cont intr-o banca ( am gasit un extras de cont de acum vreo 2 ani , m-am ... (vezi toată discuția)
Testament , donatie sau vanzare -cumparare ? gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Mama are 73 ani si doreste sa-mi treaca casa pe numele meu . Ce varianta sa alegem ca sa nu ne coste prea mult si dupa moartea ei sa nu mai fiu ... (vezi toată discuția)
Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)