avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investirea cu formula executorie?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investirea cu formula executorie?

Buna ziua,

In urma formularii unei cerere de emitere a somatiei de plata, aceasta a fost admisa de instanta dispunand ca in termen de 20 de zile creanta sa fie achitata de debitor, Cu toata ca e trecut mai bine de 30 de zile acesta nu a platit. Puteti sa-mi spuneti va rog care sunt urmatorii pasi? Investirea cu formula executorie si trimiterea dosarului spre un executor judecatoresc?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 11:23, 7 Octombrie 2009
Da. Pasii pe care trebuie sa ii urmati constau in investirea cu formula executorie a hotararii instantei si formularea catre un executor judecatoresc a unei cereri de executare silita a debitoarei dumneavoastra.
Succes.
inainte de investire e necesar sa legalizezi hotararea cu formula definitiva si irevocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii ok ok buna seara. sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie paul_anita paul_anita Am castigat la recurs la Galati, unde a fost stramutat dosarul, prin hotarare irevocabila. Am legalizat sentinta. Unde introduc cererea de investire cu ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei sentinte leona777 leona777 Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va ... (vezi toată discuția)