avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Instigare din partea poliției la procurarea de ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Instigare din partea poliției la procurarea de canabis. Pot folosi acest lucru în avantajul meu?

buna ziua,numele meu este alin,sunt acuzat de detinere de 1.droguri de risc in vederea consumului(legea 143/2000 art 4 alin

1)am fost depistat in trafic cu un flagrant filmat si prins cu aproximativ 40 g de canabis(38 g in 2 borcane de sticla iar 4 bile de staniol a 1 g buc,sunt inscris intr un program antidrog propus de procuror la care m am inscris de buna voie

2.trafic de droguri de risc art 2,alin 1 din legea 143/2000 cu aplic art 38 alin 1,avand 2 tranzactii cu un colaborator cu identitate protejata(un tip cu dosar penal in spate constrans de situatie sa faca probabil art 15) de 7 respectiv 4 g de canabis,2 martori care sunt consumatori de etnobotanice si care datorita presiunii exercitate de procuror au declarat ca stiau ca am si ca ma ocup cu asa ceva(asta din auzite,cu toate ca suntem din acelasi oras nu am avut contact nici macar sub forma unui salut)au fost audiati 20 martori si nici unul nu a avut vreun contact cu mine,prin urmare sunt doar un fost consumator,

.As dori sa stiu daca conform evenimentelor sus mentionate daca pot sa aduc in avantajul meu instigarea din partea agentilor pentru ca acestia si au depasit atributiile si au facut un abuz,respectiv incalcarea art 6 din conventie,nu am dus spre compromiterea agentilor sub acoperire,precizez ca nu exista convorbiri telefonice,am.fost contactat printr o aplicatie criptata,ca dovezi am inteles ca ar fi poze si alte inregistrari la care eu nu am.avut acces,filajul asupra mea a durat 2 luni in care nu a aparut nimic nou in afara de cele 2 tranzactii

In cazuri de trafic de droguri, s-a stabilit ca organele de ancheta depasesc limitele unei investigatii „pasive” in urmatoarele situatii : au avut initiativa contactarii reclamantului, solicitari repetate sau insistente de a comite infractiunea, reinnoirea ofertei, cresterea pretului peste medie sau apeland la compasiunea reclamantului prin mentionarea unor simptome de sevraj.

Atunci cand se aplica criteriile de mai sus, Curtea plaseaza sarcina probei autoritatilor, revenind acuzarii obligatia de a dovedi ca nu a existat o provocare. Reclamantul, care nu avea antecedente penale, a fost abordat de agentii sub acoperire nu pe suspiciunea de implicare in traficul de droguri, prin urmare, a fost vazuta ca un mijloc de a stabili contactul cu persoana suspectata de trafic de droguri.” (entrapment)

Instigarea de către poliție are loc atunci când ofițerii implicați – fie membri ai forțelor de ordine, fie persoane care acționează în baza ordinului acestora – nu se ­li­mitează la a investiga activitatea infracțională într-un mod în principal pasiv, ci ­exe­rcită o anumită influență asupra subiectului, astfel încât să îl incite la săvârșirea unei infracțiuni care altfel nu ar fi fost săvârșită, cu scopul de a face posibilă stabilirea infracțiunii, și anume, de a oferi probe și de a începe urmărirea penală”. (Hotărârea CEDO Ali vs. România, 9 noiembrie 2010, paragraful 99),doresc sa stiu daca in cazul meu sunt sanse ca art 6 sa fie incalcat,in situatia in care sunt mi ar fi de folos cateva sfaturi,multumesc din suflet
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: libertatenucomunism , utilizator 19:32, 17 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parchetul trebuie sa furnizeze documentele care au justificat autorizarea interventiei prin respectivul colaborator, efectuand actele de provocare. Trebuie sa existat indicii, anterioare provocarii, ca ati facut trafic.
Trebuie analizata si amploarea intervenţiei poliţiei si a naturii provocarii sau a presiunilor la care ati fost supus. Exista cazuri cand colaboratorul plateste sume de sute de lei pentru un gram, actiune care ar putea provoca si un simplu consumator sa ajunga, pentru prima data, sa accepte vanzarea.
Si daca nu aveti antecedente in acest sens, de trafic, din nou vine sa intareasca argumentele in favoarea dvs.
Cele doua declaratii de martori sunt probe indirecte. Trebuie coroborate cu altele, pentru a duce la dovedirea faptei.
Recunoasteti doar faptele de detinere, cat timp nu exista alte probe legate de trafic, invocand incalcarea art 6. 1 CEDO
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
exista posibilitate ca lucrurile sa se intoarca impotriva mea si sa complic mai mult situatia decat daca as merge simplificat?eu am recunoscut fapta dar nu pe fond,incerc sa strabg cat mai multe informatii,m ar ajuta si daca a ti mai avut cazuri similare si totul a decurs pozitiv,respectiv ce proceduri trebuiesc urmate,trebuie sa argumentez in vreun fel invocarea articolului 6 sau totul se face automat de catre instanta,as vrea sa stiu in ce masura trebuie sa ma pregatesc,multumes pt raspuns
libertatenucomunism, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In America exista ceva ce se numeste "entrapment" si e o chestiune care se ia in serios in procedura judiciara.
La noi, fara aceasta practica, in lipsa profesiei de detectiv (cu tot ce implica aceasta dpdv profesional), procurorii n-ar mai rezolva decat autodenunturile. Mai ales ca lucreaza cu politisti de te doare capul cat sunt de mintosi in ale "detectarilor"...E adevarat ca nu e NIMENI interesat de implementarea unui astfel de sistem, in tara laureatilor Academiei de Informatii.
Asa ca...va trebui sa ai un avocat adevarat. Succes!! Cu gasirea avocatului adevarat ma refer...
adema1980, utilizator
ok inteleg in mare parte la ce va referiti,daca abordez metoda simplificata avand in vedere tot ce am enunerat,practic totul a fost o greseala,ar fi vazuta bine treaba asta de catre judecator?dvs personal cum ati proceda?multumesc adema1980 a scris:

-eliminare citat-
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Credeți că cedo ar avea o soluție în cazul meu favorabila? În prima instanta am fost condamnat la 2 ani și 9 luni, s a scăzut din pedeapsa arestul preventiv, s a făcut contopire, 2 ani și 3 luni, ca obligații, nu am voie sa părăsesc tara fără acordul instantei, ce depășește 5 zile trebuie sa anunț,și 3 ani sub supraveghere, asta după peste 2 ani și jumătate de chin. în control judiciar cam 2 ani, am fost presat de procuror, de avocat sa merg pe simplificată deoarece probabil competentele lui erau depășite, aruncat în arest cu toate ca sănătatea nu îmi permitea, asta ca să fiu silit sa recunosc anumite lucruri, bunuri fizice gen laptop telefon și stick pe care nu s a găsit nimic și au refuzat sa mi le restituie, mașină personala pe care am făcut dovada achiziției în rate cu mulți ani înainte plus bani primiți din afara cu chitanțe, automobilul s a devalorizat, iar electronicele cel mai probabil au acumulatorii cedați, iar cu colaboratorul sub acoperire am fost abordat și am consumat impreuna la o petrecere, acolo am fost agățat, nu am avut acces la probele împotriva mea, fostul avocat a zis ca sunt restricționate de către procuror, sunt conștient ca la recursul pe care l am făcut nu o sa primesc ce a mai favorabila decizie, sper momentan sa mi se mai scadă din pedeapsa cel puțin și sa mi se ridice interdicțiile ridicole și exagerate
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
libertatenucomunism, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri bojilac bojilac Buna ziua! Intrebarea mea e urmatoarea, care este adevarata lege 143/2000? Am fost prins cu 700 grame de cannabis, sunt in fapta cu un asociat cu care aveam o ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri /canabis-recunoasterea vinovatiei tiberyu tiberyu va salut cu respect am si eu o mare problema si de aceea cer parerile dvs in speranta de a ma folosi de ele intr-un proces penal. mai intai sa va povestesc ... (vezi toată discuția)
Ajutor -noul cod penal gornea amgelica gornea amgelica SI LA APEL TIMISOARA (21/06/2010) AU DECIS : 4 ANI PT. TRAFIC DE DROGIRI 190 GR CANABIS -FLAGRANT ,.SI UN AN SPOR . Am recunoscut, am colaborat nu mi a fost ... (vezi toată discuția)