buna ziua,numele meu este alin,sunt acuzat de detinere de 1.droguri de risc in vederea consumului(legea 143/2000 art 4 alin
1)am fost depistat in trafic cu un flagrant filmat si prins cu aproximativ 40 g de canabis(38 g in 2 borcane de sticla iar 4 bile de staniol a 1 g buc,sunt inscris intr un program antidrog propus de procuror la care m am inscris de buna voie
2.trafic de droguri de risc art 2,alin 1 din legea 143/2000 cu aplic art 38 alin 1,avand 2 tranzactii cu un colaborator cu identitate protejata(un tip cu dosar penal in spate constrans de situatie sa faca probabil art 15) de 7 respectiv 4 g de canabis,2 martori care sunt consumatori de etnobotanice si care datorita presiunii exercitate de procuror au declarat ca stiau ca am si ca ma ocup cu asa ceva(asta din auzite,cu toate ca suntem din acelasi oras nu am avut contact nici macar sub forma unui salut)au fost audiati 20 martori si nici unul nu a avut vreun contact cu mine,prin urmare sunt doar un fost consumator,
.As dori sa stiu daca conform evenimentelor sus mentionate daca pot sa aduc in avantajul meu instigarea din partea agentilor pentru ca acestia si au depasit atributiile si au facut un abuz,respectiv incalcarea art 6 din conventie,nu am dus spre compromiterea agentilor sub acoperire,precizez ca nu exista convorbiri telefonice,am.fost contactat printr o aplicatie criptata,ca dovezi am inteles ca ar fi poze si alte inregistrari la care eu nu am.avut acces,filajul asupra mea a durat 2 luni in care nu a aparut nimic nou in afara de cele 2 tranzactii
In cazuri de trafic de droguri, s-a stabilit ca organele de ancheta depasesc limitele unei investigatii „pasive” in urmatoarele situatii : au avut initiativa contactarii reclamantului, solicitari repetate sau insistente de a comite infractiunea, reinnoirea ofertei, cresterea pretului peste medie sau apeland la compasiunea reclamantului prin mentionarea unor simptome de sevraj.
Atunci cand se aplica criteriile de mai sus, Curtea plaseaza sarcina probei autoritatilor, revenind acuzarii obligatia de a dovedi ca nu a existat o provocare. Reclamantul, care nu avea antecedente penale, a fost abordat de agentii sub acoperire nu pe suspiciunea de implicare in traficul de droguri, prin urmare, a fost vazuta ca un mijloc de a stabili contactul cu persoana suspectata de trafic de droguri.” (entrapment)
Instigarea de către poliție are loc atunci când ofițerii implicați – fie membri ai forțelor de ordine, fie persoane care acționează în baza ordinului acestora – nu se limitează la a investiga activitatea infracțională într-un mod în principal pasiv, ci exercită o anumită influență asupra subiectului, astfel încât să îl incite la săvârșirea unei infracțiuni care altfel nu ar fi fost săvârșită, cu scopul de a face posibilă stabilirea infracțiunii, și anume, de a oferi probe și de a începe urmărirea penală”. (Hotărârea CEDO Ali vs. România, 9 noiembrie 2010, paragraful 99),doresc sa stiu daca in cazul meu sunt sanse ca art 6 sa fie incalcat,in situatia in care sunt mi ar fi de folos cateva sfaturi,multumesc din suflet