avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte amendă pentru accident ușor fără victime. A ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte amendă pentru accident ușor fără victime. A procedat corect polițistul?

Buna ziua, am produs un accident soldat doar cu pagube materiale, am intrat cu masina intr-un gard. Am facut un proces verbal de mana cu proprietarul sa-i repar gardul.Apoi am dus masina in service si de acolo am fost indrumat sa declar accidentul la politie. Accidentul s-a produs vineri si eu am fost sambata sa declar accidentul la politie evident nu era nimeni, am sunat si dupa 2 ore am fost la domnu politai acasa si l-am adus la sectie sa declar accidentul. A facut declaratia (scrisa de el) si fara desen precum s-a produs accidentul si mi-a zis ca vine luni sa vada masina si imi va da si dovada de reparatie. Am asteptat sa vina luni si nu a venit, marti am sunat si nu mi-a raspuns nimeni.Abia miercuri dupa mai multe telefoane am luat legatura cu domnu politai si aceasi poveste l-am luat de acasa si l-am dus la sectie si am refacut declaratia pe propria raspundere (scrisa de mine) cu tot cu desen. Mi-a dat 6 puncte amenda deoarece am intrat in gard si apoi si dovada de reapratie. Apoi domnu politai mi-a zis ca va ajunge joi dimineata la service. Eu nu inteleg cat este de legal in legatura cu amenda. Va rog sa ma lamuriti si ce este de facut. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 21:17, 21 Octombrie 2017
Am uitat sa specific accidentul s-a produs in data de 13.10, am declarat accidentul pe data de 14.10 si amenda am primito pe 18.10 si nu am avut nici o plangere din partea proprietarului gardului
Era bine daca se mentiona in PV si distrugerile ce le-ati provocat gardului (respectiv au fost distrusi aproc 8 m gard din (plasa, beton, scandura etc) pentru a putea deschide dosar de dauna la asiguratorul la care aveti RCA pentru a obtine despagubiri.
Gardul il puteti repara prin efectul legii.
politistul a procedat corect ,pentru ca in astfel de cazuri nu exista intelegere amiabila.
totusi v.a dat o amenda cam mare.
Deci problema cu gardul este rezolvata, problema este alta...politia locala ma poate amenda pentru accident sau doar politia rutiera?
Unii agenti de politie din cadrul Postului de politie a IPJ..... au si competente pe circulatie.
Daca procesul verbal a fost intocmit dupa 5 zile nu are importanta ,important este daca a consemnat in PV .locul si data cand s.a produs fapta si data cand a fost redactat.
politistul poate sa i.a masura contraventionala in 6 luni de la producerea contraventiei.
Acum trebuie sa spuneti dumneavoastra in urma carui art din OUG195 sau HG1391 ati fost sanctionat.
in procesul verbal a fost consemnat faptul ca puteti achita jumatate din minimul amenzii in termen de 48 de ore ?

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - vinovatul se declara nevinovat gygy83 gygy83 Buna ziua, Acum 10 zile, un individ m-a lovit in trafic. Merg la politie, unde individul este declarat vinovat si i se intocmeste proces verbal, in care ... (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cornelpoprock cornelpoprock Buna seara, Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar cu pagube materiale. Conform procesului verbal al politiei, nu am fost vinovat. In ... (vezi toată discuția)