avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract orange
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract orange

Buna ziua,problema mea este urmatoarea in luna iulie 2017 am incheiat un contract orange pentru serviciu de internet,aveam nevoie de internet pentru camerele de supraveghere,problema este ca in zona semnalul este foarte foarte slab ,iar de cele mai multe ori nu exista astfel nu pot beneficia deloc de accest serviciu,am mers la reprezentanta si mi-au resetat routerul in ideea ca accesta are o problema ,nu sa remediat problema tot semnalul este de vina ,am trimis un mail la reprezentanta din bucuresti ,am discutat cu cineva de acolo la tel,si am solititat rezilierea contractului,raspunsul primit a fost urmatorul.
ori imi preia altcineva contractul si plateste ,sau achit intreaga factura pe cele 24 de luni pe cat a fost incheiat contractul.
pina in prezent am achitat facturile la zi ,si nu am beneficiat nici macar o zi de internet,,va rog sa ma ajutati cu un sfat cum pot rezilia accest contract fara a plati,din moment ce nu beneficiez de servicii de ce trebuie sa platesc?
unde si cui sa ma adresez,.va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 11:19, 19 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Cautati in contract clauzele de reziliere/rezolutiune - ar trebui sa cuprinda si situatii de natura celei in care va aflati dumneavoastra. Redactati o notificare de rezolutiune, in care descrieti situatia si faceti trimitere la articolele din contract. Daca nu identificati astfel de reglementari, intemeiati rezolutiune pe art. 1549, alin. 1 din Codul Civil, coroborat cu art. 1551, alin 1, teza 2:
"Art. 1549: Dreptul la rezoluţiune sau reziliere
(1)Dacă nu cere executarea silită a obligaţiilor contractuale, creditorul are dreptul la rezoluţiunea sau, după caz, rezilierea contractului, precum şi la daune-interese, dacă i se cuvin.

Art. 1551: Reducerea prestaţiilor
(1)Creditorul nu are dreptul la rezoluţiune atunci când neexecutarea este de mică însemnătate. În cazul contractelor cu executare succesivă, creditorul are dreptul la reziliere, chiar dacă neexecutarea este de mică însemnătate, însă are un caracter repetat. Orice stipulaţie contrară este considerată nescrisă."

Daca partenerul contractual refuza si de aceasta data rezolutiunea contractului, va recomand sa va adresati ANPC.
Vorbesc despre rezolutiune si nu despre reziliere pentru ca am in vedere punerea partilor in situatia anterioara, in considerarea aspectului ca ati mentionat ca, in fapt, nu ati beneficiat deloc de serviciile contractate. Daca aveti in vedere doar incetarea contractului pentru viitor, veti mentiona rezilierea.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract semnat de o persoana care nu are aceasta calitate? gillu gillu Buna ziua. Intreprinderea individuala este pe numele sotului, insa sotia lui a semnat contractul de inchiriere, fara a avea o imputernicire, fapt constatat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de colaborare MrFB MrFB Buna ziua, Acum cateva luni am semnat un contract de colaborare cu un broker financiar care lucra pentru o companie,Problema este ca dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Rezolutiunea/rezilierea exclud executarea silita a obligatiilor? ContSters214341 ContSters214341 Conform art. 1549 NCC alin. 1: Daca nu cere executarea silita a obligatiilorcontractuale, creditorul are drept la rezolutiunea sau, dupa caz, rezilierea ... (vezi toată discuția)