avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere dosar penal Art 253 C.Pen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere dosar penal Art 253 C.Pen

Buna dimineata.ieri 18.10.2017 am primit citatie de a ma prezenta la sectia de politie ca reclamat .eu am facut urmatoarea prostie:am rupt sigiliul contorului de gaze al vecinei.ea avand camera deasupra usii camera de luat vederi a surprins momentul ruperii sigiliului. Sigiliul l am rupt din cauza ca neavand eu si o alta vecina sigiliu la contorul de gaze am zis sa il rup si pe al ei.Ce consecinte as suporta.mentionez ca este Art 253C.pen.multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar. 253 c.p. este distrugerea, este posibil sa se retina si infractiunea prevazuta la art.193 alin.1 din Legea 123/2012 a energiei electrice si a gazelor naturale.
ART. 253 c.p.
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
.........................
Art. 193
(1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
...........................
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Se poate sa ma aresteze?
Probabil ca nu. Infractiunea nu este destul de grava, iar daca nu aveti antecedente penale sigur nu poate fi vorba despre arestare.
Fapta nu prezinta pericol social grav pentru a se dispune arestarea, dar odata ce veti merge la politie vi se va lua o declaratie. Este recomandat ca sa nu mergeti singura/singur, ci insotit de un avocat, pentru a preintampina viitoarele neajunsuri ce pot decurge din modul in care ati dat declaratia (ce recunoasteti, ce s-a intamplat in realitate, motivul care va determinat sa faceti fapta, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sigiliu rupt la gaze maryusmara88 maryusmara88 Buna seara.am facut o prostie mai mare ca mine si doresc un sfat.am rupt sigiliu de la un contor de gaze al vecinului din prostie, am fost si ametit bine si ... (vezi toată discuția)
Sigiliu rupt la gaze maryusmara88 maryusmara88 Buna seara.am facut o prostie mai mare ca mine si doresc un sfat.am rupt sigiliu de la un contor de gaze al vecinului din prostie, am fost si ametit bine si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala si amenintare minor florinel114 florinel114 Buna ziua.baiatul meu fiind in vacanta a fost la varu-sau in alta localitate,unde au mers la o onomastica.Acolo a fost batut (precizez caci copilul are 14 ani) ... (vezi toată discuția)