avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extindere uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extindere uzufruct viager

Daca am cumparat o casa cu parintii si am trecut in contract ca au uzufruct viager iar ulterior voi mai construi trei camere se va extinde uzufructul si pe aceste camere?
Cel mai recent răspuns: marifox , utilizator 13:15, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Uzufructul este numai pentru imobilul care a facut obiectul vanzarii, asa cum este descris in contract.
Bună ziua,

Da, dreptul de uzufruct se extinde și asupra celor camere.

Art. 707
Accesoriile bunurilor ce formează obiectul uzufructului
Uzufructul poartă asupra tuturor accesoriilor bunului dat în uzufruct, precum şi asupra a tot ce se uneşte sau se încorporează în acesta.
si daca construiesc inca 20 de apartamente vor fi ale lor pe parcursul vietii eu neavand nici un drept ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Donatie dumi5 dumi5 buna ziua sunt in divortat de curand, eu si fosta sotie (am fost casatoriti 14 ani) am primit de la tatal meu acum 4 ani prin donatie un apartament de 3 ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj apartament obținut prin donație de la tata, cu uzufruct viager. mă poate obliga fosta soție să-l vindem și să împărțim banii? dumi5 dumi5 buna ziua, sunt in pragul unui divort pe care vrem sa il facem la notar pe cale amiabila dar ne lovim de o problema la care nu ne intelegem.ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)