avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... BENEFICIARI AI INDEMNIZATIEI DE SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

BENEFICIARI AI INDEMNIZATIEI DE SOMAJ

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi dacă în următoarea situaţie în care se află un salariat, acesta poate beneficia de şomaj:
- până pe data de 22.08.2009 salariatul a avut suspendat contractul de muncă şi a beneficiat de concediu pentru îngrijire copil până la 2 ani, de la această dată a fost reangajat la aceeaşi firmă însă , pe data de 28.09.2009, în urma deciziei de restrângere a activităţii i s-a dat preaviz iar începând cu data de 16.10.2009 i se va desface contractul de muncă. Poate beneficia de somaj dacă nu are stagiul de cotizare in ultimile 12 luni? Mentionez că a lucrat la această firma din 01.08.2002 fără intrerupere până la data suspendăriicontractului pt. creştere copil. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 14:09, 7 Octombrie 2009
Va beneficia. Se ia in considerare stagiul de cotizare realizat inainte de a intra in concediu crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj iulia03 iulia03 buna ziua as avea cateva intrebari: dac am lucrat 2 ani si 6 luni,la cate luni de somaj am dreptul dar dupa un an? si o ultima intrebare:dupa comcediul ... (vezi toată discuția)
Concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani marius_alexandru marius_alexandru buna ziua,a si ei niste intrebarii: 1-eu ocup functia de director de magazin la o firma ,cu cit timp trebuie sa anunt firma ca vreau sa intru in concediul de ... (vezi toată discuția)
Ma pot incadra in somaj? ionita_cristina ionita_cristina Buna ziua, Am si eu o problema, seful meu vrea sa ma dea in somaj pe baza desfiintarii postului de munca, am fost la somaj am intrebat daca ma incadrez sa ... (vezi toată discuția)