avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare drept conducere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare drept conducere auto

Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc amenda (adica 1/2 din ea timp de 48 ore), iar instanta imi va respinge contestatia, amenda o voi plati intreaga sau tot in 48 ore 1/2 din ea???
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 17:00, 24 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In practica nu are cum sa se interpreteze asa posibilitatea plății amenzii la jumătate din minim

Legea spune clar 2 zile lucrătoare de la comunicarea PV
oug195 Art.109. alin (5) Contravenientul, cu excepţia persoanei juridice, poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Am inteles ca in caz de castigare a procesului se dau banii inapoi, asta in cazul in care se anuleaza procesul verba integral, daca doar se preschimba masura complementara de suspendare a permisului, in depasire viteza legala intre 41-50km si se dau doar puncte de penalizare, nu cred ca se anuleaza si amenda.
Instanta poate anula PV in caz ca a fost incorect intocmit. Instanta nu va rescrie PV si nici nu va încadra dn nou contravenția săvârșita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala tiberiussly tiberiussly Am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale. Faptele intimplate sint urmatoarele : - viteza 81 km/h - maximul vitezei admise 50 km/h - depasirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. ... BPRazvan BPRazvan Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. Nu mi-a fost prezentata dovada incalcari, doar mi-a fost comunicata ca fiind 110km/h. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)